El Govern permetrà sortir al carrer però no pas fer esports de risc

L’executiu treballa amb els comuns el protocol que ha de permetre relaxar lleugerament el confinament però remarca que cal evitar accidents perquè el sistema sanitari segueixi centrat a la Covid-19

-
-

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha remarcat, un dia més, que aquesta possibilitat arribar “molt aviat”. Encara, però, no ha volgut concretar cap data, tot al·legant que s’està treballant en un “protocol molt transversal” que, ara, s’ha traslladat als comuns.

Per una banda, perquè les corporacions parroquials hauran d’adoptar les mesures necessàries per adaptar-s’hi. Per l’altra, perquè també es vol que siguin elles les que valorin a quins espais es pot autoritzar aquestes sortides. Amb les aportacions que es facin, s’acabarà d’enllestir una normativa factible gràcies, en gran part, a l’evolució favorable de l’epidèmia provocada pel coronavirus.

“Es buscarà la màxima seguretat possible”, ha indicat Benazet, que ha preferit no revelar detalls fins que no estigui enllestit. Una cosa, però, sí que ha volgut avançar: “no deixarem fer pràctiques esportives de risc; això no estarà pas contemplat”.

I és que, ha remarcat, malgrat que tot fa pensar que s’ha aconseguit superar el moment més delicat de l’epidèmia sense que s’hagi col·lapsat el sistema sanitari, encara cal mantenir una gran prudència. “Volem tenir l’índex d’accidentalitat més baix possible, perquè el sistema s’ha de poder centrar a atendre els pacients que s’han contagiat amb la Covid-19”, ha explicat el titular de Salut.

Comentaris (6)

Trending