El Govern organitza un bus per 14 temporers que sortiran en els dos vols de Barajas

Eric Jover assegura que s’ultima el dispositiu que permetrà la repatriació dels nacionals argentins en els avions d’Iberia i Aerolíneas que sortiran cap a Ezeiza

-
-

Al final seran catorze els argentins que el diumenge podran tornar cap al seu país en els dos vols que sortiran de l’aeroport de Barajas, a Madrid, en direcció a Buenos Aires. El Govern ha explicat aquest divendres que ja es treballa per assegurar el dispositiu que permetrà a aquestes persones desplaçar-se des del Principat cap a la capital d’Espanya. En concret, tots ells viatjaran en bus.

Seran els dos primers avions que, després de diverses setmanes, han rebut l’autorització del govern argentí per poder aterrar a l’aeroport d’Ezeiza amb nacionals provinents d’Europa. Feia dies que la Casa Rosada no havia permès cap vol provinent d’Europa perquè consideren que es tracta d’una zona de gran risc, un dels focus principals de l’epidèmia del coronavirus.

Justament, l’esclat d’aquesta crisi sanitària va afectar de forma dura als temporers argentins que es trobaven a Andorra treballant en activitats vinculades a la campanya de neu. Des del tancament de pistes anunciat el dia 13 de març, són unes 2.200 les persones que intenten tornar, sense èxit, al seu país, objectiu gairebé impossible arran del tancament de l’espai aeri decretat pel govern d’Alberto Fernández.

14 d’ells, segons ha anunciat el portaveu del Govern, Eric Jover, finalment aconseguiran aquesta fita el diumenge. Es distribuiran entre els dos vols, un organitzat per Aerolíneas Argentinas i un altre per Iberia. Tots dos sortiran de l’aeroport de Barajas i arribaran dilluns al d’Ezeiza. Des de l’executiu s’està ultimant el dispositiu que ha de garantir el seu trasllat a Madrid. Tots ells, segons ha apuntat el portaveu, aniran en un autobús.

Comentaris

Trending