Govern comença a controlar desmunts 'abandonats'

Tècnics d'Ordenament Territorial analitzen un terreny vinculat al grup Cachafeiro a Sant Julià de Lòria

La parcel·la de Sant Julià de Lòria que ha estat inspeccionada per tècnics de Govern.
La parcel·la de Sant Julià de Lòria que ha estat inspeccionada per tècnics de Govern.
El Govern ha començat aquest mateix dimarts a controlar els desmunts que estan aturats des de fa temps. És el cas d'una obra a la CG1 a la parròquia de Sant Julià de Lòria, a la rotonda del supermercat Sant Eloi. El terreny està situat just al costat del riu d'Auvinyà i pertany al mateix grup que el de l'esllavissada que va tenir lloc el passat dissabte a la zona del centre comercial Punt de Trobada.

Les accions de control no s'han fet esperar després de la roda de premsa de dilluns on el cap de Govern, Xavier Espot va anunciar un seguit de mesures de seguiment dels desmunts 'abandonats'. A l'espera de la modificació del reglament de construcció i de la creació d'un d'específic d'inspecció sobre ancoratges, el Govern ha posat fil a l'agulla i tècnics del ministeri d'Ordenament Territorial s'han desplaçat  aquest dimarts a Sant Julià de Lòria per comprovar l'estat d'un terreny que hi ha a la CG1, a prop del nucli urbà de la parròquia laurediana. 

En aquest terreny s'hi havien de construir pisos però l'obra està aturada. El risc d'esllavissada és inferior a la parcel·la de la zona del Punt de Trobada perquè el desnivell és molt més baix. Aquí el problema, a simple vista, és l'acumulació d'aigua a la superfície i que s'ha anat dipositantamb les pluges. El terreny està totalment delimitat per tanques i a l'entrada encara són ben visibles dos cartells d'autorització d'obres del comú de Sant Julià de Lòria amb els números 631 i 647. 

L'executiu central mirarà de fer una mena de cens d'excavacions i desmunts conjuntament amb els comuns. Però davant el fets succeïts dissabte passat ja mira tots aquells que fan referència a les societats controlades per la família Cachafeiro. En aquest sentit, també hi hauria una actuació similar en les immediacions de l'hotel Roc de Caldes i, almenys també, un altre al Pas de la Casa sense descartar una actuació a la zona escaldenca de Can Diumenge que ara ja no seria titularitat de l'esmentat grup empresarial però sí que n'havia format part. El Govern no vol més 'sorpreses'.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending