El Govern imposa 24 sancions a allotjaments turístics

La majoria són per no tenir el número de registre i les multes van de 3.000 a 4.800 euros

-
-
El Govern ha imposat 24 sancions a apartaments turístics, segons ha explicat aquest divendres el director de Turisme, Sergi Nadal durant una compareixença a la comissió legislativa d'Economia. La majoria de sancions són per no tenir el número de registre i la multa és de 3.001 euros.

Les sancions han arribat fruit de 90 investigacions, moltes d'elles per mitjà del rastreig a les xarxes socials i, en alguns casos, per denúncies telefòniques o comentaris dels veïns. Actualment hi ha 2.795 establiments turístics registrats, el 90% dels quals es concentra a les parròquies de Canillo i d'Encamp.

De les 24 sancions, 22 són per no tenir el número de registre, 1 per sobreocupació i 1 per publicitat incorrecta. En aquest cas, la sanció és de 4.800 euros.

Nadal ha explicat que s’han rebut prop de 2.800 sol·licituds per demanar el número de registre d’habitatge d’ús turístic. Ha indicat que encara manquen per fer 300 inspeccions i creu que en dos mesos ja hauran acabat. Un cop es tanqui aquesta temporada d'hivern, diu, estaran en disposició d’augmentar aquest rastreig que duen a terme en les pàgines web especialitzades.

-

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending