El Govern i el Copríncep mitrat mostren la seva consternació i solidaritat per l’incendi de Notre Dame

El màxim responsable de l’executiu en funcions ha enviat una carta al seu homòleg francès lamentant la desgràcia que han suposat les flames a la catedral parisenca

-
-
Tant el cap d’Estat mitrat, Joan-Enric Vives, com el cap de Govern en funcions, Toni Martí, s’han dirigit als seus homòlegs per expressar-los la solidaritat del poble andorrà davant la tragèdia viscuda a París amb el devastador incendi que ha afectat de manera molt greu la catedral de Notre Dame. Diversos dirigents polítics del Principat han aprofitat les xarxes socials per mostrar també la seva profunda consternació.

El cap de Govern ha enviat una carta al primer ministre francès, Edouard Philippe, per transmetre l’amistat i l’afecte del poble andorrà cap a la ciutadania francesa en aquests moments de desordre provocats pel terrible incendi que ha malmès la catedral de Notre Dame. A través de l’escrit, Martí ha volgut compartir la profunda tristesa amb què s’ha seguit des del Principat l’incendi de la catedral parisenca i ha lamentat les greus destrosses que el foc ha generat en un símbol del cristianisme, de França i de la cultura europea.

De la seva banda, l’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha fet arribar un missatge de solidaritat al seu homòleg francès i president de França, Emmanuel Macron, en què li expressa la proximitat i la tristesa del poble andorrà per "la irreparable pèrdua" que significa aquest incendi. En la missiva, Vives diu a Macron que veient les imatges de l'incendi li vol fer arribar "amb urgència" el seu missatge de "suport i de tristor commocionada per aquesta pèrdua tan dolorosa".

"Són molt tristes i colpidores les imatges de Notre-Dame de París en flames. És el símbol de París i de l’Església catòlica, de la seva filla gran. Imatge d’una cultura europea impregnada per la fe i per la bellesa que la fe aporta", continua l’escrit. També destaca que en aquests durs moments tant ell com el poble andorrà se senten "molt a prop" de Macron, "del poble de París, de l’arxidiòcesi i del seu arquebisbe, i de tot França". La carta conclou que comparteixen el "dolor tan intens per aquesta pèrdua, tot pregant Déu que París i tots els europeus puguem ressorgir del foc amb nou esplendor i nova fecunditat cristiana i cultural!".

Comentaris (1)

Trending