El Govern farà una prova pilot d'un parc d'energia fotovoltaica

Forma part del pla sectorial d'infraestructures que preveu la Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat,  Sílvia Calvó.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat,  Sílvia Calvó.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat,  Sílvia Calvó ha anunciat que a finals d'aquest any o a principis del 2021 "es posarà en marxa un petit parc fotovoltaic que ha de permetre fer una prova pilot i saber quina és la millor manera de construir aquest tipus d'instal·lacions en un pais de muntanya amb una climatologia complicada". Calvó ha fet aquestes declaracions durant la jornada organitzada per l'Empresa Familiar Andorra ( EFA) per tractar com el capital privat pot contribuir a la transició energètica.

El parc fotovoltaic forma part del pla sectorial d'infraestructures que preveu la Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic ( Litecc). Calvó també s'ha referit  a l'ampliació de la planta d'ecogeneració de Soldeu, a la construcció de la planta de la Comella amb la xarxa de distribució de calor i a la planta de triatge d'envasos a Sant Julià de Lòria.

Actualment s'estan desenvolupant tots els reglaments de la llei amb una clara aposta per la producció d'energies renovables. Es desenvoluparà un marc jurídic perquè el sector privat tingui més facilitats per a invertir-hi.

En el posterior debat s'ha preguntat sobre la possiblitat que hi hagi una llei de concessions públiques que pugui actualitzar la llei de contractació pública. La ministra ha dit que la llei de FEDA ja preveu aquest model de concessió.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending