El govern espanyol demanarà al Congrés la pròrroga del confinament fins a l’11 de maig.

Amb aquesta nova sol·licitud, el confinament s'haurà allargat com a mínim 57 dies

-
-
El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, demanarà el proper dimecres al Congrés dels Diputats que doni suport a una nova pròrroga de l'estat d'alarma fins a l'11 de maig. El president aprofitarà la compareixença que ja tenia agendada per a aquesta data en la qual informarà sobre el Consell Europeu, segons ha explicat aquest dimarts la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet, als portaveus dels grups durant la reunió de la Junta de Portaveus.

Amb aquesta nova pròrroga, la tercera que demana el Govern, el confinament dels espanyols s'haurà allargat com a mínim 57 dies. Sánchez va decretar l'estat d'alarma per tallar la pandèmia de l'coronavirus el 14 de març. Després va realitzar una primera compareixença al Congrés per explicar els detalls d'aquesta decisió. Més tard, el 25 de març, el president va plantejar a la cambra prorrogar el confinament fins al 10 d'abril i va aconseguir un suport majoritari.

Quan va plantejar la segona ampliació de l'estat d'alarma fins al 26 d'abril, es va posar de manifest la pèrdua de suports del govern ja que va tenir els vots en contra de Vox i de la CUP i l'abstenció de JxCat, ERC i Bildu.


 

Etiquetes

Comentaris

Trending