El Govern analitza si posa xarxes o ancoratges a Auvinyà i no descarta alguna acció més

Ordenament Territorial agafa el dossier després de la denúncia dels veïns del risc d'esllavissades a la CS130 i de la inspecció del COEX

-
-
El ministeri d'Ordenament Territorial analitzarà si amb xarxes i ancoratges n'hi haurà prou per aturar el risc d'esllavissades a la CS-130 a la zona d'Auvinyà o si caldrà  una altra acció. Veïns de la urbanització residencial d’Auvinyà van reclamar dimarts que s'adoptin ja les mesures de reforç en dos indrets de la carretera on ja han baixat pedres i on hi ha evidents problemes de seguretat.

L'endemà de la queixa dels veïns, un equip del COEX es va desplaçar a la zona i va constatar que, efectivament, cal una actuació per protegir-la de les esllavissades i dels despreniments. Els veïns recorden que el trànsit ha crescut notablement en aquesta carretera, pels visitants que van a Naturlandia i per l'augment d'habitants a Auvinyà i a Juberri.

La CS130 i la de la Peguera, la CS-131, són les dues úniques vies d'accés al parc d'aventures i en alguns indrets la calçada, a més a més, és força estreta i hi han de passar camions i autobusos. La CS130 s'inclourà en la propera campanya de protecció de talussos.

L'indret que cal reforçar és aproximadament al quilòmetre 1,5, entra la cruïlla de la carretera d'Aixirivall i la Peguera i el pont de Faucellers. L'altre és a la carretera que dona accés a la urbanització, a la capella de Sant Roma d'Auvinyà.

En aquest indret va tenir lloc una esllavissada l'any passat i els veïns en van informar el comú de Sant Julià de Lòria el 22 de novembre però no han rebut resposta.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending