El fiscal general reafirma a Lima la bona cooperació jurídica que hi ha entre Andorra i el Perú

Representants del ministeri públic peruà van queixar-se fa mesos que el Principat només aportava informació sobre BPA però no facilitava documentació d’altres bancs

-
-
En una declaració conjunta signada pel fiscals generals de Perú, Pedro Gonzalo Chávarry, i Andorra, Alfons Alberca, es referma la “la fluïda cooperació jurídica internacional” entre tots dos països i la predisposició de combatre la criminalitat. Alberca, molt actiu els darrers mesos ha fer ‘gires’ per països de l’Amèrica Llatina, ha estat els últims dies a Lima. Fa mig any les dues institucions ja van signar un memoràndum d’entesa i col·laboració que ara ratifiquen.

De fet, Alberca, que ha col·laborat igual com en molts casos la Batllia, en difondre o facilitar a altres jurisdiccions tota mena d’informació relacionada amb el ‘cas BPA’ i les seves derivades, ha anat signant protocols que faran que si mai es comissa diners de ciutadans d’altres països, enlloc de quedar-se tots, si escau, a les arques andorranes, una part ‘viatgi’ cap els països d’on fossin els seus titulars. En tot cas, aquesta no ha estat la qüestió tractada en aquesta ocasió.

En l’esmentada declaració, s’explica que els darrers s’ha anat enfortint la relació entre les dues institucions i, per tant, els dos països, i “amb el mateix grau de compromís, totes dues fiscalies reafirmen la seva voluntat de seguir cooperant mitjançant l’assistència jurídica mútua en la lluita contra el flagell de la criminalitat organitzada transnacional i la corrupció, així com contra aquelles conductes socioeconòmiques que atempten contra els pilars bàsics del propi Estat de Dret”.

Un dels casos que vincularia tots dos països seria el referent a la constructora brasilera Odebrecht. Justament, en relació a aquest afer, i en el marc d’una causa concreta, representants del ministeri públic peruà van lamentar que des d’Andorra es facilités tota mena d’informació en relació a dades que feien referència a Banca Privada d’Andorra (BPA) però, en canvi, que el Principat es fes l’orni en relació a informació relativa a altres entitats, i, en aquella causa en concret, en referència a Crèdit Andorrà. Segons les fonts, després dels darrers acords i declaracions aquesta situació s’hauria d’haver desbloquejat i la informació hauria de ser més fluïda sigui quin sigui el banc implicat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending