El fins ara secretari general del comú d’Escaldes ‘fitxa’ per Andorra la Vella

Àngel Grau tancarà la seva carrera professional a la corporació de la capital al costat de Conxita Marsol

Àngel Grau, al centre de la imatge, mig ajupit, en una de les darreres sessions ordinàries de consell de comú a Escaldes.
Àngel Grau, al centre de la imatge, mig ajupit, en una de les darreres sessions ordinàries de consell de comú a Escaldes.
Àngel Grau canvia Escaldes per Andorra la Vella. El fins ara secretari general del comú escaldenc s’incorporarà divendres a la corporació de la capital. Grau tancarà al costat de Conxita Marsol, també durant molts anys secretària general comunal, la seva carrera professional. En principi, a Andorra la Vella hi farà tot el mandat, agafant el relleu de Jordi Puy, que ha decidit no continuar per raons personals.

Just quan Puy va comunicar a Marsol que agraïa la proposta de renovació però que la desestimava, la reelegida cònsol major de la capital va traslladar el seu oferiment a Grau, més encara quan amb la derrota de Demòcrates en les eleccions a Escaldes era probable la sortida del veterà secretari general. Fonts properes al jurista han assegurat que Grau no va trigar massa a acceptar la proposta alhora que era conscient que la seva relació amb la corporació escaldenca, com a secretari general, finia el 31 de desembre en ser el seu un càrrec de confiança.

Les fonts consultades han assegurat que més enllà d’algunes consultes tècniques en el marc del traspàs de poders, Grau no ha mantingut cap contacte amb l’equip de govern entrant, amb els cònsols socialdemòcrates, però que alhora el jurista tenia clar que podia ser una llosa per la majoria entrant si volia fer el seu propi nucli de confiança, com al final serà. Una vegada hauria quedat clara la voluntat de l’actual majoria de no mantenir en el càrrec Àngel Grau -l’equip liderat per Rosa Gili tenia la intenció de mantenir el secretari general en un lloc de responsabilitat encara que fora de la secretaria-, el jurista va sol·licitar al comú sortint que li atorgués una excedència.

Segons les diverses fonts consultades, la majoria liderada per Trini Marín i Marc Calvet va concedir de manera exprés l’excedència sol·licitada per Grau el 30 de desembre, sense reserva de plaça. Tot i això, no està clar el valor legal que dita excedència podria arribar a tenir vist que tampoc no és clar si el fins ara secretari general gaudeix o no de la consideració jurídica de funcionari. Àngel Grau, originari de Montferrer, va aterrar al comú d’Escaldes el 1980, quan regia una ordinació que ha estat superada per normatives de rang superior posteriors. I si amb l’ordinació en qüestió es podria entendre que Grau era funcionari, amb les legislacions posteriors és evident que el càrrec de secretari general és un càrrec de confiança.

Sia com vulgui, i si no hi ha cap anomalia o impediment, Grau jurarà divendres el càrrec de secretari general del comú d’Andorra la Vella. Ja hi hauria l’acord amb Marsol de complir tot el mandat malgrat que durant els propers quatre anys Àngel Grau superarà els 65 anys. També superarà les quatre dècades com a secretari general, que no podrà complir a Escaldes. Ho farà al comú de la capital del país.

Comentaris (2)

Trending