El Constitucional estudiarà si la llei que ha de fixar els preus mínim del tabac vulnera el lliure mercat

L’Alt tribunal ha admès un recurs presentat pels tres consellers que tenia el PS la legislatura passada i els tres liberals

Comentaris

-
-
El Tribunal Constitucional (TC) analitzarà si la llei que ha de possibilitar l’establiment de preus mínims en la venda del tabac vulnera el lliure mercat. L’Alt tribunal ha admès un recurs directe d’inconstitucionalitat presentat amb el Consell ja dissolt pels consellers socialdemòcrates i liberals de la legislatura ara ja finalitzada. Els parlamentaris consideraven que hi havia alguns articles de l’esmentada llei, aprovada en la recta final de la passada legislatura, vulneres preceptes constitucionals.

Encara que l’eventual inconstitucionalitat denunciada per socialdemòcrates i liberals la centra el recurs en quatre articles de la llei (1, 3, 4 i 10) i la disposició addicional i considera que aquests cinc preceptes legals van en contra de quatre articles (1, 3, 28 i 59) de la Constitució, l’essència de tot plegat, com ja es va veure durant els debats que es van establir abans de l’aprovació de la llei, és si l’establiment d’un preu mínim de venda al públic vulnera la “llibertat d’empresa en el marc de l’economia de mercat” que consagra la Carta Magna. Aquest és la clau de volta de tot plegat. I el que el TC haurà d’avaluar.

L’Alt tribunal, tal i com ha publicat aquest dimecres el BOPA a través de l’edicte que reflecteix l’aute acordat, ha admès a tràmit el recurs directe d’inconstitucionalitat firmat al seu dia Pere López, Rosa Gili i Gerard Alís, pel part del PS; i Jordi Gallardo, Ferran Costa i Judith Pallarès per part de Liberals. Ara el TC haurà d’analitzar el fons del cas i veure si hi ha vulneració o no n’hi ha. En les seves primeres manifestacions com a nou ministre de Finances, Èric Jover ha mostrat prudència tant respecte de la decisió dels tribunals com en el convenciment que la llei és respectuosa amb el marc constitucional, sense anar més enllà.

Comentaris

Trending