El consolat honorari belga es va domiciliar a Arch Led sense permís de la propietat del local

La societat matriu de la firma liderada per Sébastien Clément i la representant diplomàtica Endy Kinif hauria fet fallida a Bèlgica a final del mes passat

-
-
El consolat honorari belga que almenys formalment encara encapçala Endy Kinif, la copropietària d’Arch Led, estava domiciliada a la seu de l’empresa de la qual va ser desnonada dimecres. La domiciliació es va fer sense l’autorització dels titulars de l’immoble (Banca Privada d’Andorra). Aquesta seria una de les moltes irregularitats protagonitzades per Kinif i la seva parella i també propietari de la firma fabricant de panells de leds, Sébastien Clément.

La legació honorària belga s’hauria quedat ara sense seu formal, una situació de la qual no en serien conscients al consolat de Bèlgica a Barcelona. Fonts d’aquest organisme, que han evitat per ara pronunciar-se sobre la qüestió, sí que estaven al corrent de la designació de Kinif com a representant honorària a Andorra però, en canvi, no sabien res dels problemes empresarials que fa anys ja que estaven protagonitzant al Principat. I més enllà.

Fonts properes a la companyia denominada formalment Llum Creativa han explicat que la matriu de la firma, que també controlaria Clément, en aquest cas a Bèlgica, el seu país d’origen, s’hauria declarat en fallida a final del mes passat. Cal veure què passa ara al Principat arran dels múltiples plets i fins i tot condemnes fermes ja dictades -normalment per impagaments, ja sigui a ex-treballadors, proveïdors o clients- i, també, per haver-se quedar ara sense local.

Una comitiva judicial va acudir dimecres a la nau de la carretera de la Comella on estava ubicada Arch Led des dels seus inicis i va procedir a precintar els locals i a llançar l’empresa dels mateixos tal i com s’havia advertit en la sentència de desnonament si per iniciativa pròpia el 28 de febrer els titulars de la companyia no portaven les claus de la nau a la Batllia. Feia molts mesos que no pagaven el lloguer, generant un deute que es començava a acostar als 200.000 euros.

Clément i Kinif, que solia ser l’encarregada de donar la cara i mirar de parar els cops en moltes ocasions, no hauria explicat mai als pocs treballadors que els queden (o els quedaven) la situació real, amb la qual cosa van veure atònits l’arribada de la comitiva judicial i, més encara, el motiu de la visita. Com que havien volgut mostrar senyals de total normalitat, la poca o molta maquinària que utilitzessin actualment i el poc a molt material que tinguessin en estoc era al magatzem i s’ha quedat precintat i embargat a l’interior.

Comentaris (2)

Trending