El consolat argentí a Barcelona culpa el Govern del fracàs del vol de repatriació

A preguntes d’un dels temporers afectats per la cancel•lació, des de la seu diplomàtica s’assegura que “no van contemplar un requisit” que era tenir l’autorització d’Aviación Civil

-
-

El consolat argentí a Barcelona ha culpat al Govern del fet que el vol que es volia organitzat diumenge des de Tolosa i que havia de permetre la repatriació de fins a 400 temporers del país andí no hagi pogut tirar finalment endavant. Així es reflecteix en les respostes que des de la delegació diplomàtica s’està donant a alguns dels nacionals que pregunten per la situació. En concret, acusen l’executiu de no contemplar que qualsevol avió necessitaria una autorització especial per poder aterrar a Buenos Aires.

La conversa ha estat compartida a les xarxes socials. Es tracta d’una consulta feta via WhatsApp per un temporer un cop es va informar que el viatge quedava cancel·lat. Des del consolat s’assegura que “a nosaltres ens han consultat per aquests vols i sempre hem dit que no estàvem assabentats que estiguessin aprovats”. A més, s’afirma que “el Govern d’Andorra SAP [en majúscules a l’original] des del 12-3 que hi ha limitacions d’ingrés al territori argentí i que els vols que no siguin d’Aerolíneas Argentinas han de tramitar una autorització especial per aterrar que atorga l’ANAC [Administración Nacional d’Aviación Civil]”.

Des de la delegació s’apunta que “van moure tot per armar això i no van contemplar un requisit que fa gairebé un mes és conegut de tothom perquè és un Decret de Necessitat i Urgència”. A més, s’assegura que “aquesta situació ja fou informada a la nostra ambaixada de Madrid”.

La conversa continua i es remarca que el Govern “sabia perfectament que per aterrar a EZE [les sigles de l’aeroport internacional d’Ezeiza a Buenos Aires] necessitaven una autorització especial”. A més, es recorda que així està establert per “una vigència de 30 dies” des del passat 12 de març. A més, s’avisa que aquest termini es pot prorrogar.

En ser preguntat pels comentaris fets de la seu diplomàtic, el portaveu de l'executiu, Eric Jover, ha volgut donar la seva versió de tot plegat. Així, ha assegurat que "hem estat en contacte amb el ministeri d’Exteriors argentí" i ha recordat que "el mateix cap de Govern va enviar una carta" al seu homòleg, Alberto Fernández. El ministre de Finances ha indicat que "quan vam decidir donar la notícia del vol, teníem la confirmació per part d’Air France que ells tenien el vistiplau d’Aviació Civil Argentina". Així, al seu entendre, "vam fer els passos que tocaven". En definitiva, "si el vol no es fa no és per falta de ganes del Govern". 

 

 

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending