El Congrés de Neu i Muntanya es marca el repte de superar els 400 participants

La ministra Verònica Canals presenta l’esdeveniment, que se celebrarà a Canillo l’11 i el 12 de març, a la seu de l’OMT

Un instant de l'acte de presentació.
Un instant de l'acte de presentació.

L’11ena edició del Congrés de Neu i Muntanya, que s’ha de celebrar a Canillo el mes vinent, confia a poder superar la xifra de 400 participants. Així ho ha explicat la ministra Verònica Canals durant la presentació de l’esdeveniment que s’ha celebrat aquest dimarts a la seu de l’Organització Mundial de Turisme. Hi haurà fins a trenta ponents internacionals, entre ells Damien Zisswiller, director d’Enginyeria i desenvolupament de territoris d’ATOUT France, Javier de la Torre, cofundador de Carto o Christopher Hintergger, director científic del congrés. 

El congrés es dividirà en quatre àrees: la primera estarà dedicat a les solucions tecnològiques innovadores per al turisme sostenible, la segona posarà el focus en la vinculació del consum sostenible amb els recursos i productes locals, i la tercera farà referència al turisme inclusiu i al repte de l’accessibilitat del turisme de muntanya. Finalment, en la quarta i última sessió es posaran en relleu casos d’èxit en aquest àmbit. 

A banda de Canals, en l’acte de presentació també hi ha intervingut el cònsol major de Canillo, Francesc Camp. La ministra ha posat en relleu que “la integració de les noves tecnologies i la contribució al desenvolupament sostenible són dues peces clau per al sector turístic”. Per això, aquest any, el Congrés tractarà de posar en comú les perspectives dels professionals davant d’aquests reptes”. En el mateix sentit, Francesc Camp ha destacat que “és un encert del Ministeri de Turisme que la mateixa setmana es faci el congrés i la reunió de Ministres de Turisme Iberoamericans en el marc de la 27a Cimera. Estic convençut de les sinergies que es podran crear entre els dos esdeveniments per potenciar el turisme de muntanya”. 

La ministra de Turisme ressalta també la implicació d’Andorra en l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les Nacions Unides: “Des de l’any passat el Principat està impulsant noves polítiques, mesures i iniciatives per a promoure i contribuir als 17 Objectius Desenvolupament Sostenible”. Així mateix, el director executiu de l’OMT, Manuel Butler, ha destacat l’encert del lema de l’11è Congrés: “La sostenibilitat és fonamental perquè el turisme sigui compatible amb el fràgil entorn de les zones de muntanya, alhora que aporti beneficis i oportunitats a les comunitats, la qual cosa confereix un paper clau a la innovació per a harmonitzar aquests objectius”.

La cita ja està plenament consolidada, però es vol ser ambiciós. L’objectiu marcat pels organitzadors és poder superar els 400 participants de l’edició anterior.

Comentaris (1)

Trending