El comú senyalitzarà en els propers dies la plaça de l’Església del Pas per evitar que els cotxes hi tornin a aparcar

El conseller d’obres, Jordi Rich, defensa que l’espai permetrà donar a la població “una entrada digna”

Els cotxes aparcats sobre la nova plaça de l'Església.
Els cotxes aparcats sobre la nova plaça de l'Església.

El comú d’Encamp confia que en pocs dies la nova plaça de l’Església del Pas de la Casa estarà ben senyalitzada i, per tant, s’evitarà que es repeteixin situacions com les viscudes el passat cap de setmana, quan molts turistes van confondre l’espai amb un aparcament. En els propers dies han d’arribar els diferents elements, com ara senyals i mobiliari urbà que s’instal·laran i, per tant, quedarà clar que el que hi ha allà no és pas un lloc per estacionar vehicles.

Així ho ha explicat a Altaveu el conseller Jordi Rich, que ha argumentat que la situació viscuda el cap de setmana passat va ser en gran part conseqüència del que s’ha de considerar una situació afortunada: l’elevada afluència de visitants a la població. “Hi va haver un desbordament de vehicles i alguns van aparcar al primer lloc on els hi va semblar”, ha explicat. Això, ha indicat, s’evitarà un cop “es faci la senyalització”, que ha d’estar a punt a més a tardar la setmana vinent. A banda, indica, també faltaven i es col·locaran en breu “les jardineres i els altres elements que faran veure que això no és una zona de pàrquing sinó una plaça”.

Rich també ha tret ferro a les queixes dels veïns pel que entenen és un desnivell excessiu de l’espai. Assegura que “és el mateix que a la resta del carrer” i, per tant, el risc quan es glaci és similar. Tot i així, ha volgut remarcar que “els serveis de neteja seran prou lleugers per tenir-lo en condicions”, fet al qual ajudarà que “el manteniment serà més senzill”.

El conseller també avisa que el projecte de remodelació de la plaça de l’Església no està del tot completat. De fet, “falta encara per arreglar l’altra part, on hi ha l’oficina de turisme”. I, indica, serà allà on es pugui recuperar un espai “més recollit i franc perquè la gent s’hi pugui trobar”. Així respon les crítiques amb relació a la supressió de la zona que, fins ara, s’aprofitava per fer petits actes o activitats musicals. “Serà un indret complementari amb l’altre”, ha assegurat.

Rich defensa que el projecte “es va presentar als veïns i ens van dir que volien veure el resultat final”. Així, entén que la reforma és positiva perquè complirà un dels objectius buscats: “trobar una entrada digna al Pas”.Retard en la reforma de l’avingunda Mitterrand fins poc abans de Nadal

La primera fase de la reforma de l’avinguda François Mitterrand hauria d’haver estat enllestida abans del cap de setmana de la Puríssima. Concretament, el termini expirava el 4 de desembre. La realitat, però, és ben diferent, com ha admès el conseller Jordi Rich. I és que les obres encara continuen perquè falten alguns trams de vorera i una canalització d’aigües residuals, retard que, des del comú, s’atribueix a l’empresa adjudicatària. Rich recorda que “hi ha marcades penalitzacions” i que ara la societat té l’opció de justificar aquest endarreriment. Si no ho fa, serà sancionada.

Ara es treballa amb el desig, tot i que sense posar la mà al foc, que tot estigui enllestit “abans de festes”. El conseller encampadà avança que la voluntat de l’empresa és “treballar més hores i també dissabtes” per poder finalitzar les obres abans d’aquests dies.

Etiquetes

Comentaris

Trending