El comú d’Encamp aprovarà un pressupost de més de 33 milions d’euros

La partida per a la finalització de l’escola bressol del Pas serà una de les partides fortes d’uns comptes que s’aprovaran en una sessió marcada també per la polèmica contractació de la nova responsable de comunicació

El nou plenari encampadà.
El nou plenari encampadà.

El comú d’Encamp aprovarà aquesta tarda un pressupost superior als 33 milions d’euros. Entre les grans partides, hi destaquen la que ha de permetre continuar la construcció d’un dels grans projectes ja engegats per l’anterior majoria: la nova escola bressol del Pas de la Casa, que s’emportarà més de tres dels milions previstos en inversions. A banda, la sessió s’espera que també generi polèmica, ja que des de les minories es demanaran explicacions als membres d’En Comú per la polèmica contractació de la nova responsable de premsa de la corporació.

Segons ha pogut saber Altaveu Encamp disposarà enguany d’un pressupost superior als 33 milions d’euros. Serà, inferior, però, al que es va aprovar en el darrer any del mandat de Jordi Torres Arauz i Esther París, que va fregar els 35. La majoria d’En Comú li donarà el vistiplau durant la sessió que s’ha de celebrar aquesta tarda i que també inclourà el tradicional arrendament dels cortons.

Entre les inversions previstes, una de les més importants és la continuació d’un projecte ja encarregat el passat mandat –més concretament al setembre- com és la construcció de la nova escola bressol del Pas de la Casa. El pressupost inclourà una partida superior als tres milions d’euros. Les obres ja es van licitar fa uns mesos per un import de 3,6 milions d’euros.

S'espera tensió quan la majoria hagi d'explicar el perquè de la contractació de l'exgerent del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

De fet, el Pas de la Casa també tindrà altres actuacions, com ara la millora del carrer Sant Jordi i de l’avinguda d’Encamp. Es tracta d’un primer pas en les inversions que, des de la majoria, es volen tirar endavant al llarg d’aquest mandat a la localitat. La previsió seria de prop d’11 milions fins a l’any 2023. A banda, els comptes també inclouen altres actuacions, entre elles les obres per retornar el Prat Gran al seu estat original, tal com exigeix l’acord d’abandonament de la parcel·la tancat amb la propietat.

Es preveu una sessió de comú llarga. De fet, l’horari habitual dels plens és a les sis de la tarda i s’ha avançat a les cinc, justament, en previsió que es pugui dilatar. Un dels temes que pot portar polèmica és la contractació, per part de la majoria, d’una nova responsable de comunicació, Sara Camps, antiga gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

De fet, la seva arribada hauria generat cert enuig entre els diferents bàndols de la majoria comunal, tot i que sense que n’hagi transcendit públicament. Des de les minories, segons ha pogut saber Altaveu, hi ha la voluntat de demanar explicacions per una decisió que, com a mínim, s’ha rebut amb certa sorpresa.

Comentaris

Trending