El comú de Sant Julià espera la fermesa de la condemna per ‘desprendre’s’ del ‘funcionari dels euros’

El Tribunal de Corts imposa quatre anys de presó condicional i, sobretot, set anys d’inhabilitació per a la feina pública a l’administratiu que va accedir a dades de ciutadans per comprar lots de monedes

-
-
El comú de Sant Julià espera que es confirmi la fermesa de la condemna dictada en primera instància contra un administratiu del servei de circulació per procedir a acomiadar-lo. De fet, la sentència en sí ja podria suposar automàticament la seva sortida de la corporació. El Tribunal de Corts ha notificat aquest dimecres la imposició de quatre anys de presó condicional i set anys d’inhabilitació al funcionari comunal per haver fet ús del cens poblacional per utilitzar dades d’alguns ciutadans i, fent-se passar per ells, comprar lots d’euros.

Els fets pels quals ara es condemna el funcionari comunal -que molt probablement recorrerà la sentència- es remunten a finals del 2015 quan hi havia una fal·lera molt notable per adquirir els estoigs d’euros andorrans que per primera vegada es posaven en circulació. El Govern va reservar una mostra, un lot, per a cada resident al país pel seu valor facial. Com que els estoigs anaven molt buscats, la revenda era fàcil i ben lucrativa. En aquest marc el funcionari, presumptament, hauria accedit a les dades censals de forma il·legítima.

Hauria usat informació de tercers per adquirir estoigs d’euros. Les compres, curiosament, sempre es van abonar des de la mateixa targeta de crèdit, titularitat del processat que assegura, així ho va mantenir durant el judici, celebrat el 30 de gener, que l’havia perdut. De fet, també va al·legar durant la vista oral que ell no tenia accés a les dades que se suposa que va utilitzar de forma il·legal. Les diverses proves dutes a terme, però, haurien arribat a la conclusió de tot el contrari.

La situació processal del funcionari era desconeguda de forma majoritària al comú. Els fets van succeir enmig d’un canvi d’administració, després de la derrota en els comicis comunals d’Unió Laurediana i la victòria de Laurèdia en Comú. Just el dia abans de celebrar-se el judici, el funcionari en qüestió es va posar de baixa i en aquesta situació es manté segons les fonts consultades. D’aquí que el comú tampoc pugui actuar de cap manera. Si es confirma la inhabilitació de set anys, que ja és el que havia sol·licitat la fiscalia, aquest fet comportarà automàticament l’acomiadament del treballador públic. 

 

-

Relacionat

Rebombori a Sant Julià amb el ‘funcionari dels euros’

Comentaris

Trending