El complicat accés a l’habitatge dispara l’interès per la subhasta d’uns pisos de Sant Julià

Nombroses persones han estat visitant les darreres setmanes els immobles, seminous i al centre de la parròquia laurediana, que aquesta tarda es posen a la venda per la meitat del valor taxat

-
-
La dificultat per poder accedir a un habitatge en condicions i a un preu raonable ha fet disparar l’interès per una subhasta de diversos béns immobles integrats en la promoció coneguda com de l’Era del Vermell, al carrer Doctor Palau de Sant Julià. Nombroses persones han visitat les darreres setmanes els pisos, aparcaments i trasters que es posen aquesta tarda a la venda per segon cop. Això vol dir que surten a la meitat de preu del que fixa la taxació.

Tant diversos interessats com, també, fonts del sector immobiliari han admès que la subhasta, que va tenir un primer capítol el 5 de setembre, ha aixecat un notable interès, que s’haurà de concretar via ofertes, en qualsevol cas. Les unitats que inicialment van sortir a subhasta voltaven una valoració pericial formal de 350.000 euros, encara que hi ha immobles per sota d’aquest valor. En tractar-se de la segona subhasta, el preu se situa, d’entrada, a la meitat. 

Els lots que se subhasten, situats als blocs B i D de l’esmentada promoció immobiliària, estan configurats per un habitatge, un aparcament i un traster. Molts d’aquests béns estan arrendats, fet que els interessats han de tenir en compte perquè l’accés, en alguns casos, no és immediat. Al setembre es van subhastar 14 lots dels quals, un és un local comercial. La resta, pisos amb la plaça de garatge i el traster esmentat. Ara ja ‘només’ queden 8 d’aquells lots. 

Els llogaters que tenien la possibilitat econòmica o el finançament lligat per poder adquirir el seu immoble no es van voler arriscar i van optar per fer dites a la primera, quan els habitatges sortien per un preu mínim equivalent al 70% de la taxació valorativa. D’altres han pres més risc i han esperat a la segona onada i a la rebaixa fixada per la normativa d’embargaments i subhastes. Es tracta de pisos seminous, en un lloc cèntric (a tocar el Museu del Tabac) i que ara mateix surten, de mitjana, a 1.800 euros el metre quadrat.

Si les unitats no acaben sent venudes per separat, hi ha previst per avui un novè lot que inclou tots els béns objecte de la subhasta i que, en conjunt, estan valorats en 2,5 milions d’euros. El preu de sortida global és d’1.252.312,70 euros, als quals cal afegir pràcticament 70.000 euros de deute comunitari. Aquesta és una altra, cal tenir en compte que algunes de les unitats immobiliàries que se subhasten tenen associats deutes de comunitat.

Comentaris

Trending