El CFPA confia assolir un consens per canviar la Llei de Funció Pública

El president del sindicat, Òscar García, remarca que la nova ministra té “un tarannà” diferent de l’anterior i reclama una bona coordinació amb la resta d’entitats per arribar a bon port

-
-

El president del Col·lectiu de Funcionaris del Cos de Policia, Òscar García, es mostra confiat en la possibilitat d’arribar a una entesa amb el Govern per consensuar els canvis a fer a la Llei de Funció Pública. El dirigent entén que hi ha un “tarannà” diferent a l’existent en l’anterior legislatura i considera important que s’aprofiti, fet pel qual, al seu entendre, seria positiu mantenir una bona coordinació amb la resta de sindicats dels treballadors de l’administració.

Garcia apunta “hi ha esperança”, ja que “veiem en la ministra una predisposició a arribar a una entesa”. Sobre aquest punt, de fet, recorda que el Tribunal Constitucional tot just va dir que s’havien de tocar únicament dos articles i, en canvi, hi ha la possibilitat d’anar més enllà. “No hi havia obligació de canviar tota la llei”, indicat. Per tant, “ara estem fent reunions per mirar tot i això ja és un gran què”.

Sobre quins punts s’han de canviar, García entén que el que cal fer és una “valoració article per article”. Tot i això, és conscient que “el 100% per a tots no pot ser”. Així, defensa que “hem de mirar a veure per on pots deixar de guanyar per poder obtenir en un altre costat”. Per ara, apunta, “ja estem fent reunions”.

I en aquestes almenys pel que fa al CFPA, la voluntat “és continuar amb el tarannà que hi havia” amb la resta de sindicats, tot i admetre que entre alguns hi ha hagut friccions en els darrers temps. “Hi ha una línia de treball que podem compartir amb els altres; és bona idea que tots anem junts”, argumenta.

Justament, un punt de divergència és l’afer dels càrrecs de relació especial, portat pel Sipaag a la Batllia. El CFPA ha optat, en canvi, per no presentar cap acció judicial. “És una decisió que van prendre ells, totalment respectable i lícita. No l’entrem a valorar”, es limita a apuntar García que, preguntat sobre si entén que s’ha produït un mal ús de la figura també es mostra prudent: “Esperem a veure què surt”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending