Els mossos aixequen el bloqueig de l'N-260 a la Seu

L’acció s'ha allargat durant poc menys d'una hora i ha generat cues de mig quilòmetre per sentit i des del CDR es fa una crida perquè més gent hi participi i es pugui "recuperar la posició"

Els Mossos desallotgen els concentrats.
Els Mossos desallotgen els concentrats.

Un grup de manifestants han tallat durant poc menys d'una hora la carretera N-260 al seu pas per la Seu d’Urgell. Es tracta de vàries de les persones que, convocades pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de l’Alt Urgell, han participat primer en una manifestació pels carrers de la capital comarcal. Posteriorment, s’han desplaçat cap a la via i han fet el tall a l’altura dels Tallers Valira. La protesta ha provocat retencions de fins a mig quilòmetre per sentit fins que al voltant de tres quarts de dues efectius de Mossos d'Esquadra han fet fora als concentrats i han tornat a obrir el trànsit. El risc, però, no està superat del tot, ja que des del CDR s'ha fet una crida perquè més gent s'apropi a la zona i, d'aquesta forma, intentar "recuperar la posició". 

El CDR alturgellenc havia convocat un ‘Picnic per la República i contra la Repressió’ que preveia inicialment una manifestació pel passeig Joan Brudieu. Posteriorment, estava marcat un “pícnic popular” a un “lloc sorpresa” i el missatge acabava amb un lema ben clar: “autodeterminació o bloqueig”. I el bloqueig, en aquest cas, no afectava l’N-145 sinó una altra via clau en l’accés a Andorra com és l’N-260 al seu pas per la Seu d’Urgell.

Els concentrats protestaven en contra de la sentència als líders polítics i socials del procés independentista a Catalunya i, també, pels abusos policials que, al seu entendre, s'han comès durant les mobilitzacions que s'han produit arran que es fes pública la ressolució judicial. La major part dels manifestants eren estudiants dels centres educatius de la població, on hi ha convocada una jornada de vaga.

El tall ha provocat retencions, de mig quilòmetre per sentit segons informa el Servei Català del Trànsit. Això fins que els Mossos d'Esquadra hi han intervengut, cap a tres quarts de dues. Efectius del cos han desallotjat la carretera i han reobert la circulació que, però, encara pateix moments d'intensitat. Es preveu que en una estona la normalitat, si no hi ha cap incident més, s'hagi recuperat totalment.

La reobertura del trànsit a l'N-260 permet respirar el sector turístic del Principat. Un tall de carretera que, com va passar durant la vaga del 18 d'octubre, s'hagués allargat hores hauria suposat un important contratemps just abans d'una data clau com és el pont de Tots Sants, en què s'espera una important afluència de turistes.

El risc, però, encara es manté. De fet, els desallotjats es mantenen al voral de la carretera i, des de les xarxes social, s'ha fet una crida perquè més gent es pugui apropar a la protesta. Asseguren que "si aconseguim ser més gent, podem recuperar la posició". Per això,es demana que "tothom qui pugui" vagi a la zona, ja que "ara cal la força de totes". 

Comentaris (26)

Trending