El cas de les ‘guàrdies fúnebres’ arribarà al Constitucional

Pompes Fúnebres Andorranes considera que hi ha un manifest tracte desigual entre les empreses que fan el serveis i que hi ha hagut defectes formals en la tramitació judicial de la demanda

-
-
La lluita que manté Pompes Fúnebres Andorranes per aconseguir un nou repartiment de les guàrdies en matèria funerària acabarà fent un pas més: sinó hi ha canvis de darrera hora, el cas acabarà arribant al Tribunal Constitucional (TC). L’empresa demandant considera que hi ha un manifest tracte desigual entre les funeràries i, alhora, està convençuda que el procediment administratiu presenta defectes formals que fan que s’hagin vulnerat drets bàsics.

D’aquí que la intenció de Pompes, segons fonts properes a l’empresa, es presentar un incident de nul·litat contra la decisió de la sala administrativa del Tribunal Superior que, en principi, tanca la reclamació. I, després, una vegada es desestimi dit incident, com sol ser habitual que passi, s’acudirà al TC per denunciar la vulneració de drets. La funerària reclamava un repartiment més equitatiu de les guàrdies fúnebres respecte el que va establir el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) el 2002.

Inicialment, la Batllia va desestimar les pretensions de la reclamant -que demanava també 1,3 milions pels danys i perjudicis que li hauria causat el fet de no haver pogut fer més guàrdia durant els 14 anys que van anar de la formalització del repartiment a la demanda jurisdiccional del 2016- adduint que la via administrativa no era l’escaient. En una sentència recent avançada per l’Altaveu, el Superior considera que la via administrativa és adequada fora desestima les pretensions de Pompes Fúnebres Andorranes perquè considera que 14 anys després l’empresa poc o res no té a reclamar.

\'Guerra\' de funeràries amb el SAAS pel mig

Relacionat

El Superior avala el repartiment de guàrdies de les funeràries

Comentaris

Trending