El 'canvi de cromos' entre la Batllia i la fiscalia es farà efectiu el 9 de setembre

Comentaris

La fins ara fiscal adjunta Nàdia Alís Cirera passarà a ser batlle a partir del 9 de setembre i en aquesta mateixa data, l’encara batlle Núria García Val esdevindrà fiscal adjunta. Els canvis, anunciats fa setmanes per l’Altaveu, els va acabar acordant el Consell Superior de la Justícia a petició de les afectades i s’ha fet públic aquest dimecres a través del BOPA. La redacció actual de la Llei qualificada de la Justícia fa possible aquest transvasament de càrrecs que fins la darrera modificació legislativa no era possible. Amb anterioritat, altres juristes havien sol·licitat trasllats pràcticament idèntics.

Tant Alís com García Val tenien els seus actuals càrrecs plenament vigents. La primera té una llarga trajectòria a la seu de la Justícia essent durant molts anys secretària judicial d’una Batllia d’instrucció penal abans d’incorporar-se al ministeri públic. Ara, i si no hi ha canvis de darrera hora, Nàdia Alís hauria de passar a ser batlle de reforç en matèria civil. De la seva banda, Núria García Val té una experiència més breu en seu judicial malgrat que per la seva tasca d’advocat coneixia la casa. García és instructora penal.

El BOPA d’aquest dimecres també publica diferents nomenaments, en període de prova o, especialment, confirmacions definitives, de secretaris judicials, tant per la fiscalia com pel Tribunal Superior de Justícia. El Consell Superior, a mesura que pot, va reforçant l’estructura orgànica quant als recursos humans per afrontar el volum de feina judicial que hi està havent, especialment arran del ‘cas BPA’, que es preveu que en els propers mesos generi encara un major volum de feina.

Comentaris

Trending