El beneficiari del xec social dels 60 euros recupera la comissió

L’entitat bancària implicada ho considera un malentès i Afers Socials identificarà aquells talons que derivin d’una prestació perquè no siguin gravats

-
-
El beneficiari de la prestació social que dilluns al matí es va trobar com l’entitat bancària on anava a cobrar el xec que havia emès el ministeri d’Afers Socials li aplicava una comissió d’onze euros -sobre un valor total de seixanta- ha recuperat els diners amb els quals el banc l’havia gravat. Tot plegat ha quedat en un suposat malentès que Crèdit Andorrà atribueix a una deficient entesa entre l'empleat i el client i s’ha donat per tancat el tema, que el departament liderat per Víctor Filloy espera que no es repeteixi.

De fet, ‘l’incident’ i la seva difusió ha generat un notable malestar, tant a l’entitat bancària com internament entre els tècnics del ministeri. En principi, hi havia un acord amb les entitats bancàries -hi estaven totes implicades- perquè els xecs que emeti el Govern que tinguin una naturalesa social quedin exempts de qualsevol gravamen, ara que algunes entitats han començat a aplicar comissions. 

Des del ministeri, segons algunes fonts, i a petició dels bancs, es busca la manera perquè sense ‘marcar’ els beneficiaris quedi clar quan un xec és de naturalesa social o no ho és i així no hi hagi més dubtes ni mals entesos. En principi, l’acord adoptat el juliol es manté vigent i les prstacions socials queden exemptes de qualsevol comissió que pugui aplicar ningú.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending