Preocupació a l’escola de Ciutat de Valls pel positiu d’un alumne i les aglomeracions a la sortida

Un dels estudiants del sistema francès ha estat aïllat en detectar-li la Covid-19 però no així la resta de companys, ja que es considera que el risc de contagi ha estat “limitat”

Acumulació de pares esperant els nens a la sortida de l'escola de Ciutat de Valls.
Acumulació de pares esperant els nens a la sortida de l'escola de Ciutat de Valls.

L’inici del curs escolar no està sent del tot plàcid a l’escola francesa de Ciutat de Valls. El fet que un dels alumnes hagi donat positiu ha generat certa alarma entre els pares. L’infant ha estat aïllat però no així la resta de la classe, ja que es considera que el risc que hagi contagiat a algun company és baix. A banda, altres progenitors han lamentat que a l’entrada i la sortida dels estudiants, especialment en aquest segon moment, s’estan produint aglomeracions a l’entrada del centre poc adequades per l’actual situació sanitària.

El principal motiu d’alarma va saltar dilluns. Un dels alumnes havia donat positiu per Covid-19. Els pares de la resta d’infants de la classe van rebre un avís del director on se’ls exposava la situació, tot indicant que s’havia aplicat el protocol sanitari. Però, segons ha pogut saber Altaveu, no pas el marcat pel Salut, que establiria el confinament de tots els integrants de l’aula.

També preocupa l'acmulació de gent, entre pares i alumnes, que es crea a les portes del centre, especialment quan toca recollir els nens

De fet, el centre ja té una diferència important amb relació a les mesures indicades des del Govern. Així, els estudiants han de portar mascareta en tot moment, amb l’única excepció de quan estan dinant a la cantina. Per això, des de la direcció de l’escola es considera que això “ha limitat el risc de contagi entre els alumnes”. A banda, s’ha indicat que l’infant en qüestió s’havia incorporat al centre el mateix dilluns i, per tant, va estar poca estona en contacte amb els companys. Tampoc estava inscrit al menjador.

Per això s’ha optat per confinar únicament l’estudiant contagiat. “No hi ha motius per procedir a les mesures d’aïllament”, s’ha assegurat. Ara bé, en el missatge també es demanava als pares que, durant els propers dies, estiguessin “vigilants” per si els seus fills presentaven algun símptoma de la Covid-19. En aquest cas, es recomana contactar amb el ministeri de Salut.

A banda d’aquest positiu, que per ara no hauria transcendit més enllà dels pares de la classe afectada, altres progenitors han manifestat inquietud per altres situacions que no consideren correctes. Preocupa, especialment, que aquests dies s’estan produint importants aglomeracions de persones, sobretot a l’hora de recollir els nens. Admeten que és cert que els espais a les portes del centre són limitats, per la configuració del barri però consideren que caldria prendre mesures per poder distanciar la gent.

També hi ha certa inquietud per si, un cop a les aules, s’estan complicant altres mesures clau, com ara la distància de seguretat entre alumnes. Tot i que són classes reduïdes, d’entre 15 i 20 nens, alguns pares han posat 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending