Els pares de l’Escola Andorrana i el SEP aplaudeixen el canvi de l’iPad per un ordinador portàtil

La gerent de l’AMPAEA, Mireia Muñoz, vol saber el cost que tindrà per a les famílies el fet d’haver de tenir a casa un suport compatible amb el sistema operatiu del Chromebook per poder fer els deures

Un Chromebook.
Un Chromebook.

L’Associació de Pares i Mares de l’Escola Andorrana (AMPAEA) i el Sindicat de l’Ensenyament (SEP) han valorat positivament la decisió d’Educació de substituir progressivament els iPad per ordinadors portàtils Chromebook, que passaran a subministrar els mateixos centres educatius. La gerent de l’AMPAEA, Mireia Muñoz, es pregunta, però, quin cost tindrà per a les famílies a l’hora de fer els deures i els treballs.

El Pla integral per al bon ús de la tecnologia als centres educatius compta amb 12 accions, de les quals una fa referència a la substitució de les tauletes per ordinadors portàtils que tenen un sistema operatiu propi i que seran subministrats per les mateixes escoles per evitar distraccions. Començarà el curs 2025-2026 a primer de segona ensenyança i es farà de manera progressiva.

Un instant de la roda de premsa amb Ladislau Baró i Xavier Campuzano.

Relacionat

L’escola andorrana substituirà l’iPad pel Chromebook a partir del curs 2025-2026

Els pares i mares dels alumnes de l’Escola Andorrana i el SEP aplaudeixen la mesura, però volen més informació d’un pla que només en tenen coneixement per la premsa. La gerent de l’AMPAEA, Mireia Muñoz, manifesta que “és interessant que l’alumne deixi de tenir en propietat un iPad i aquest suport passi a ser responsabilitat de l’escola”. Ara bé, volen saber “què implica aquest canvi”. Muñoz exposa que “els estudiants han de continuar fent els deures i necessitem saber quin cost això representarà per a les famílies”.

Muñoz, reconeix que “ens estalviarem connexions a webs i jocs que no corresponen en l’horari lectiu i té clar que la clau en tot plegat “està en l’educació i conscienciar del bon ús de les pantalles”

En la presentació a la premsa del pla, el director del departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Innovació, Xavier Campuzano, va dir que les famílies haurien de tenir a casa un suport que fos compatible amb la plataforma workspace de Google. Per tant, “deixem d’assumir un cost, però ara haurem de tenir aquesta eina i demanarem que ens diguin com ho hem de fer”.

Muñoz, reconeix que “ens estalviarem connexions a webs i jocs que no corresponen en l’horari lectiu”. Té clar que la clau en tot plegat “està en l’educació i conscienciar del bon ús de les pantalles”.

Per la seva part, el secretari general del SEP, Sergi Esteves, valora positivament que “l’escola sigui qui facilita el material i, per tant, les famílies no l’hagin de comprar”. Sobre si això pot evitar distraccions entre l’alumnat, entén que anirà també en funció “de l’ús que se’n fa i de les hores que s’utilitzi”.

Finalment, des de l’AMPAEA valoren molt positivament que la competència digital s’avaluï a partir d’ara i que s’ensenyi com fer servir la intel·ligència artificial.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending