Més de 2.200 alumnes han tornat a l’escola

Representa prop d’un 26% dels que habitualment assisteixen a les classes

Alumnes a l'escola andorrana de Canillo aquest dimarts.
Alumnes a l'escola andorrana de Canillo aquest dimarts. SFGA

Els centres educatius dels tres sistemes han tornat aquest dimarts a l’activitat després de més de dos mesos i mig sense acollir alumnes. Un total de 2.211 infants han retornat a les classes, el que representa prop d’un 26% dels 8.576 que hi ha habitualment a les escoles. D’aquests, 848 són escolars del sistema educatiu andorrà, 659 de l’espanyol i 704 del francès.

Tal com va explicar la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, l’assistència a classe és voluntària i són les famílies dels alumnes les que decideixen si aquests acaben l’activitat lectiva presencialment en els dies proposats des del centre escolar o de manera telemàtica segons les seves necessitats.

Des del ministeri d’Educació recorden que, a més, els centres ofereixen a partir d’aquest dimarts el servei d’acollida, que substitueix el servei de guarda actiu durant la pandèmia. Així, fins a 1.261 alumnes del total s’han acollit a aquesta modalitat, que està dirigida als infants menors de 14 anys que no tenen ningú que se’n pugui fer càrrec. Bona part de les escoles de primera ensenyança han ofert també el servei de menjador.

Etiquetes

Comentaris

Trending