La mascareta amb els dies comptats a les escoles amb els grups bombolla

Els cribratges també s’aniran reduint de forma progressiva a mesura que baixi l’afectació als centres, i ja s’han autoritzat les sortides fora de l’àmbit andorrà

Una escolar amb mascareta.
Una escolar amb mascareta. ARXIU

La baixada de l’afectació de l’Òmicron a les escoles fa que des del Govern es plantegin les mesures que, fins ara, han estat actives als centres educatius. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que, especialment a la mascareta i als cribratges, els queden els dies comptats. Serà en un termini d’una o dues setmanes, però la intenció és anar reduint la freqüència amb la qual es fan tests, així com eliminar l’ús de mascaretes dintre dels grups bombolla. De fet, Benazet ha assegurat que ja s’han autoritzat les sortides fora de l’àmbit andorrà.

“Estem estudiant la forma de poder treure les mascaretes a les escoles, i arribarà molt aviat”, ha augurat Benazet. De fet, el ministre ha lamentat que s’hagués de tornar a imposar una vegada treta, “jo sempre he sigut partidari de no portar-la”. Malgrat això, ha indicat que hauria de mantenir-se certes mesures, i que la mascareta es podria llevar únicament dintre del grup bombolla. És a dir, amb els alumnes d’una mateixa classe. “Si s’han de barrejar entre diverses, caldrà posar-se-la”.

D’altra banda, el ministre també ha explicat que aquesta setmana es mantindran els cribratges, però que, de cara a la vinent, es tornaria a fer una valoració de la situació epidemiològica i de l’afectació als centres. “Preveiem que en poc temps puguem deixar de fer-ho”, ha assegurat. Ha indicat que s’hauria de fer al mateix temps a tots els cicles i a totes les edats, igual que la decisió de treure les mascaretes. “Esperem poder fer-ho en una setmana o dues, o al retorn de les vacances de Carnaval, segons els criteris que es considerin en aquell moment”, ha puntualitzat.

A les escoles s’ha notat la baixada d’afectació respecte a les darreres setmanes, on es van concentrar molts alumnes que van contraure la malaltia, així com molts professors. Aquest dilluns únicament hi ha una classe en vigilància passiva parcial, és a dir, amb algun dels alumnes confinats. D’altra banda, resten 63 aules sota vigilància passiva. Suposen 14 aules menys, “i aquesta és una xifra molt positiva quan parlem de l’impacte de la Covid-19 al sistema escolar”.

Comentaris

Trending