Espanya obrirà una tercera línia de batxillerat al María Moliner després de l’alerta del SEP

Permetrà absorbir els alumnes de les dues escoles congregacionals així com altres alumnes i els que arribin de primària del mateix centre espanyol

L'institut María Moliner, a la Margineda.
L'institut María Moliner, a la Margineda.

Espanya obrirà el curs vinent una tercera línia de batxillerat a l’institut María Moliner per poder donar servei a l’important nombre de sol·licituds que s’estan rebent. D’aquesta forma, s’assegura poder acollir tots els alumnes dels centres congregacionals així com els que provenen del mateix sistema públic. Així s’ha comunicat des de l’ambaixada al ministre de Relacions Institucionals i Educació, Ladislau Baró, durant la trobada mantinguda aquest divendres i just dos dies després que des del Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) s’alertés que hi havia estudiants que es poden quedar fora.

Fonts de la legació diplomàtica han confirmat aquesta decisió a Altaveu. La mesura preveu, doncs, oferir una tercera línia de batxillerat i això ha de permetre rebre més estudiants. D’aquesta forma, es pot afrontar un nombre de sol·licituds que, les mateixes fonts, reconeixen que estan sent elevades. En part, s’atribueix al fet que els darrers anys ha crescut al país la població d’origen hispà fruit de la immigració.

Justament, aquest divendres l’ambaixador espanyol, Carles Perez-Desoy, ha mantingut una reunió amb Baró, emmarcada dins les “visites de cortesia” que està fent a les diferents autoritats. I sobre la taula s’ha posat aquesta qüestió i la solució que ara s’adoptarà. S’espera que amb aquesta nova línia es pugui donar resposta a les peticions rebudes.

Una imatge de l'institut María Moliner.

Relacionat

Espanya assegura que no hi ha “cap decisió presa” sobre les places del curs vinent al María Moliner

Així, tot i que el termini d’inscripcions no s’ha tancat encara i, per tant, en podrien arribar més, les autoritats espanyoles -ambaixada i conselleria d’educació- consideren que amb aquesta ampliació es podrà donar cabuda tant als alumnes que provindran dels cursos inferiors del mateix Maria Moliner com els estudiants que ara acaben formació als col·legis congregacionals.

S’assegura que la mesura “és el resultat d’un treball que s’ha desenvolupat durant setmanes per preparar el nou curs”. Tot i això, cal recordar que la comunicació pública de la decisió arriba la mateixa setmana que el SEP, a través d’un comunicat, alertés de la possible reducció de línies i que això podria deixar fora alguns estudiants que volguessin continuar l’educació al sistema espanyol.

Comentaris (3)

Trending