Els escolars reben formacions sobre les allaus i altres riscos naturals

Les sessions formen part d'una unitat de programació de l'àrea de Formació Andorrana del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior

Una de les sessions dirigides als escolars.
Una de les sessions dirigides als escolars. Altaveu

Aquesta setmana s'han iniciat, respectant els protocols establerts per Salut, les xerrades als escolars de CM2-5è sobre els riscos naturals a Andorra. Les sessions formen part d'una unitat de programació de l'àrea de Formació Andorrana del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.

Una de les activitats més significatives i amb més èxit són les que es fan per descobrir les característiques i els perills de les allaus amb equips professionals externs. Durant les xerrades, que duen a terme els bombers a les aules, s'explica els diferents tipus d'allaus (pols, placa i humida), les actuacions a fer per protegir.se i salvar vides, la consulta del Butlletí del Perill d'Allaus (BPA) i el butlletí meteo, així com el material que cal portar a la motxila (DVA, sonda i pala) i el disposar dels telèfons d'emergències.

Les explicacions s'acompanyen d'imatges com ara l'allau d'Arinsal del febrer de 1996. Després que, al matí, es desprengués l'allau de Percanela (surt de la costa d'Avier i baixa pels Ribassols), es va decidir evacuar els residents als apartaments de l'entorn, unes 300 persones. Més tard, el mateix dia, va baixar l'allau de les fonts (del solà d'Arinsal), que s'arrutlla pels Prats Sobirans i pel torrent Rival.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending