Educació treballa a contra rellotge per reubicar els docents vulnerables

S'ocuparan de tasques administratives, faran teletreball o aniran destinats a l'atenció del telèfon 188

Comentaris

Una docent es fa el test ràpid d'antígens.
Una docent es fa el test ràpid d'antígens. SFGA

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior està treballant a contra rellotge per reubicar els docents més vulnerables tenint en compte les mesures de precaució que cal adoptar de cara al curs que comença dimarts vinent. La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a dur a terme una àmplia reestructuració.

Els docents amb problemes de salut s'ocuparan de tasques administratives, faran teletreball o s'ocuparan de l'atenció al telèfon 188. El Govern el torna a posar en marxa per atendre les diverses consultes que puguin haver-hi sobre el cribratge escolar, a alumnes i mestres.  L’objectiu és resoldre qualsevol dubte de les famílies dels infants i joves, així com dels docents que aquests dies s'estan fent les proves TMA i serològiques. El telèfon esta operatiu de dilluns a divendres entre les 9 hores i les 17 hores. En una primera fase, el telèfon es va tancar l'1 de juliol amb quasi 60.000 trucades.

Les proves van començar el dia 1 i s'allargaran fins al dissabte 12. Durant el curs s'aniran repetint les proves. El seu objectiu, juntament amb la reubicació dels professors vulnerables és minimitzar els riscos provocats per la pandèmia, iniciar el curs amb les màximes garanties sanitàries, la màxima normalitat possible, i, sobretot, la possibilitat d'un rebrot important a la tardor.

Divendres va ser un dia de molta activitat al ministeri d'Educació i Ensenyament Professional per anar tancant tots els moviments i tenir-ho tot a punt per dimarts. El cribratge permetrà que els alumnes vagin a les aules sense mascareta ni distància. En el cas de secundària o del batxillerat, on es canvia amb més freqüència de professors i d'aules, els mestres hauran de dur mascareta durant la classe.

 

 

Comentaris (4)

Trending