Educació ja té el gel hidroalcohòlic i la resta de material a punt per distribuir a les escoles

S'ha anat emmagatzemant en un aparcament i s'anirà repartint per a l'inici del pròxim curs el mes de setembre

paleeeemage 2020 08 21 at 12.48.45
paleeeemage 2020 08 21 at 12.48.45

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ja té emmagatzemat en un aparcament tot el material de prevenció per la pandèmia de la Covid-19 que es distribuirà a les escoles abans de l'inici del curs. Hi ha gel hidroalcohòlic, rotllos de paper juntament amb els estris que han demanat les escoles dels tres sistemes educatius.

El curs escolar s’inicia el 9 de setembre per als alumnes de maternal i primera ensenyança i el 14 de setembre per als alumnes de segona ensenyança, batxillerat, formació professional i de la Universitat d'Andorra (UdA). La pròxima setmana les famílies i el personal docent i no docent rebreu informació del procediment i les dates de cribratge que es durà a terme a partir de primers de setembre.

Serà un inici de curs atípic per l'aplicació de totes les mesures sanitàries a causa de la pandèmia del coronavirus i de la por un rebrot important durant la tardor. Per això, el ministeri d'Educació i Ensenyament superior ha hagut d'adquirir productes com el gel hidroalcohòlic. A més, el Govern va adjudicar el mes de juliol passat els serveis de neteja, desinfecció i anàlisi de les xarxes d’aigua freda i calenta de 20 centres escolars i del propi edifici del ministeri.

A partir de la setmana vinent s'iniciarà la distribució del material. Tot el personal del ministeri estarà ja en marxa per preparar la tornada a les aules amb les màximes condicions de seguretat i higiene. Es farà un cribratge massiu a tots els alumnes majors de sis anys i a tot el personal docent –incloent-hi també els adults que no són professors però que entren en contacte amb els estudiants, com ara personal de menjador– la setmana abans que comencin les classes. Per permetre que tots puguin fer-se les proves, el retorn a l’aula es farà de manera esglaonada.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending