Educació estudia com s’haurien d’avaluar els alumnes si cal tornar a fer classes no presencials

El ministeri espera que al setembre es pugui tornar a les aules amb la màxima normalitat possible, però no descarta cap escenari i es prepara per haver d’utilitzar espais comunals o privats

Comentaris

La ministra Ester Vilarrubla durant la reunió del Consell de les Escoles.
La ministra Ester Vilarrubla durant la reunió del Consell de les Escoles. C. ESTEVE / SFGA

Els professionals de l’educació i el ministeri que els concerneix es posaran de forma immediata a estudiar com caldria avaluar els estudiants en el cas que s’hagin de tornar a fer classes no presencials. Malgrat que la voluntat d’Educació és que al setembre es pugui tornar a les aules amb la màxima normalitat possible, això no és encara clar i el departament es prepara per donar resposta a tots els escenaris possibles. S’escau, sembla que vulgui venir a dir la ministra, Ester Vilarrubla, un estiu de reflexió.

Vilarrubla consultarà als diferents actors relacionats amb aquest sector sobre l’entorn educatiu després de la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19 al Principat. La voluntat del ministeri, ha expressat la titular de la cartera, és “crear un espai de reflexió, no només del dia a dia a les escoles, sinó del concepte educatiu: veure què hem fet bé, què s’hauria de canviar i com ens podem aprofitar de la situació”.

Vilarrubla i els responsables ministerials han obert un procés de reflexió amb tots els intervinents en el procés educatiu per mirar de saber què s’està fent bé i què cal canviar per la Covid

Així, Vilarrubla va reunir-se aquest dimecres amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) i aquest dijous ho ha fet amb el Consell de les Escoles, el màxim òrgan de gestió de l’Escola Andorrana –amb qui es troba habitualment dos cops a l’any per analitzar i valorar el curs escolar–, que agrupa representants de pares, docents, alumnat, personal col·laborador i equips directius. La setmana vinent serà el torn de la comissió legislativa d’Educació del Consell General i, més endavant, es farà una trobada amb tots els exministres que han ocupat la cartera des de l’aprovació de la Constitució.

Per a la ministra, “aquestes reunions, des de diferents visions i responsabilitats, ens permetran recollir diverses reflexions; algunes d’elles les podrem implementar immediatament i tindran una repercussió directa en l’ensenyament, altres seran més conceptuals”. Vilarrubla ha apuntat, per exemple, que una de les idees sorgides i que ara s’analitzarà és com s’haurien de fer les avaluacions si mai s’haguessin de tornar a fer classes no presencials. També ha recordat que s’ofereixen cursos gratuïts tant als docents com a les famílies que ho desitgin per aprofundir en els coneixements de les eines telemàtiques.

La titular ministerial d’Educació ha destacat que, tot i que la voluntat és que els joves i infants puguin retornar a les aules de la manera habitual, les escoles “estiguin preparades per tots els escenaris possibles”. Per aquest motiu, se’ls ha demanat que llistin les necessitats que tindrien si s’haguessin de reduir els grups classe. Vilarrubla ha confirmat que “aquests documents ja estan en mans del ministeri i ara analitzarem com podríem fer front a les demandes d’una manera àgil si arriba el moment”. En cas de necessitar més aules, es podria recórrer si fos necessari a espais comunals o privats.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending