Educació confia situar-se “ben aviat” entorn el 15% d’eventuals

El ministeri ha començat a treballar amb els col·lectius de cara a elaborar el nou reglament de carrera professional, que es vol tenir enllestit abans de finals de la legislatura

Imatge d'una aula escolar.
Imatge d'una aula escolar. ARXIU

Educació avança a poc a poc en la regularització del nombre d’eventuals que encara hi ha al departament. Ara se situa, segons la ministra, Ester Vilarrubla, lleugerament per sobre del 20%. Es confia que en poc temps es pugui arribar a l’objectiu fixat del 15%. Paral·lelament, un altre front obert és el reglament de carrera professional, que ja s’ha compartit amb els diferents col·lectius. La fita marcada és poder-lo tenir enllestit abans del final de legislatura.

Vilarrubla ha recordat l’argument que des de fa temps defensa Govern. A un àmbit com Educació és necessari tenir un nombre elevat d’eventuals. Per aquest executiu, es consideraria correcte el 15%. La ministra ha recordat que “fem edictes des del 2016” i que es van reprendre després de la pandèmia. De fet, “ja hi ha més de 100 places que s’han consolidat”.

I encara s’està fent. Ara hi ha previst avançar pel que fa als col·laboradors educatius i en un altre àmbit que es considera clau: el de cap d’estudis i àrea, directors i inspectors. “Anem a un bon ritme”, ha afirmat, tot assegurant que “ben aviat ens aproparem al 15%”. De moment, “estem per sobre del 20 i poc”.

Un altre front obert al ministeri és l’elaboració dels reglaments que pengen de la darrera llei del cos. I entre ells, el que regula la carrera professional. “L’esquelet” del text ja està enllestit i “s’ha començat a compartir” amb els actors implicats. “Els volem explicar l’esperit i veure quin retorn tenim dels diferents sectors”, ha comentat Vilarrubla.

A partir de llavors, caldrà veure quines aportacions es poden incorporar. “El volem fer amb el màxim consens possible”, ha avançat. El desig, si es pot, és tenir-lo enllestit “abans del final de la legislatura”.

Comentaris (1)

Trending