Educació i el comú d’Encamp amplien l’acord per la cessió del menjador de l’escola francesa

El nou acord estableix una gratuïtat pel ministeri quan, fins ara, assumia com a contraprestació el lloguer de l’edifici on s’ubicava el centre d’autoaprenentatge i on continua el Punt Jove de la parròquia

Vilarrubla i Mas amb els convenis signats.
Vilarrubla i Mas amb els convenis signats. G. P.

El comú d’Encamp i el ministeri d’Educació han signat el conveni pel qual la corporació parroquial cedeix de forma gratuïta l’espai que els darrers anys ha servit com a menjador de l’escola francesa. L’acord s’ha tancat per quatre anys, prorrogables de forma tàcita. En aquest cas, el canvi és que ja no hi haurà una contraprestació per part de l’executiu. Fins ara, assumia el lloguer de l’edifici on està el Punt d’Informació Juvenil.

El nou conveni l’han signat la ministra Ester Vilarrubla i la cònsol major, Laura Mas. El document, bàsicament, posa negre sobre blanc un acord verbal que fa temps que compartien totes dues institucions. Des de la corporació se cedia l’espai perquè es fes servir com a menjador del centre educatiu francès.

Ara bé, hi ha un petit canvi. Fins ara, això es feia amb una contraprestació. El Govern assumia a canvi el lloguer d’un edifici al carrer de la Valireta on hi ha el Punt d’Informació Juvenil i, fins fa poc, el centre d’autoaprenentatge. Ara, aquest darrer servei s’ha traslladat a l’hotel Rosaleda. Per tant, el comú es queda sol a l’immoble i serà qui s’encarregui de l’arrendament.

Per tant, la cessió de l’espai per al menjador passa a ser totalment gratuïta. Des del ministeri s’ha volgut agrair al comú “el gest de generositat” que, ha remarcat Vilarrubla, permet una bona qualitat de serveis per als alumnes. A banda, les dependències també podran ser utilitzades per la corporació fora de l’horari escolar i a l’estiu, com per exemple com a lloc per dinar dels infants que participin a les activitats lúdiques.

Comentaris (1)

Trending