Cinc centres competeixen per l’UdA en la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

L’equip guanyador de la fase local de l’edició 2022, on han participat cinc escoles, ha sigut en centre Lycée Comte de Foix, mentre que l’equip finalista ha sigut el centre Agora Andorra International School de l’Aldosa

Equip campió local de l'UdA a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.
Equip campió local de l'UdA a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. UdA

La Universitat d’Andorra (UdA) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2022 de la Xarxa Vives. En aquesta edició han participat cinc centres docents d’Andorra la Vella i la Massana. L’equip guanyador ha sigut el centre Lycée Comte de Foix, mentre que l’equip finalista ha sigut el centre Agora Andorra International School de l’Aldosa. A més, el jurat ha declarat María Jesús Zgaib com a millor oradora.

En la fase local de l’UdA ha participat el centre Agora Andorra International School de l'Aldosa de la Massana, el Col·legi Sant Ermengol, el Colegio español María Moliner, l’Escola Andorrana de batxillerat i el centre Lycée Comte de Foix d’Andorra la Vella. En total, han estat 23 alumnes més un docent per cada equip que ha exercit de capità o capitana. A partir del tema proposat per a l’edició d’enguany «Cal posar límits a la ciència?», l’alumnat ha hagut de defensar la posició favorable o contrària en els diferents debats entre els equips, que tenen una durada màxima de 32 minuts cadascun.

El jurat de la competició, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seua valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria en l’alumnat.

L’equip guanyador representarà a la Universitat d’Andorra en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 30 de març a l’1 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya. D’aquesta manera, la competició d’oratòria més important del sud d’Europa recupera el seu format presencial després de l’edició virtual de 2021 a causa de les restriccions per la COVID-19.

 

Comentaris

Trending