Aula confinada a l’Institut de Música i un positiu més al Sant Ermengol

Els professionals de la docència i les famílies estan desconcertats amb el descontrol que es comença a notar per culpa del coronavirus a les escoles

L'Institut de Música d'Andorra la Vella té la seva seu al centre cultural de La Llacuna.
L'Institut de Música d'Andorra la Vella té la seva seu al centre cultural de La Llacuna. ARXIU / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Un positiu entre els alumnes de l’Institut de Música d’Andorra la Vella ha obligat a confinar com a mínim una aula. Una més de les moltes que s’aïllen en els centres educatius del país per culpa del coronavirus, que torna a ‘collar’ amb força. També al Sant Ermengol, sense que s’hagin hagut de confinar més aules, ha aparegut almenys un positiu més entre escolars ja aïllats.

Tot plegat està comportant una sensació de desconcert i, segons com, de desànim entre professionals de la docència i famílies. Els uns no s’atrapen la feina per complir amb tots els protocols. Les altres, no acaben d’entendre les mesures. I veuen un excessiu risc en el fet que tot i ser infants es decideixi no confinar els contactes de contactes, en alguns casos, i en altres llars, el problema gran és que es confini perquè no saben com fer-se càrrec dels menors. Els centres de treball no sempre faciliten la conciliació laboral i familiar ni tractant-se de casos d’emergència. Tot plegat fa encara més crua una pandèmia que repunta.

El centre musical comunal amb seu a la Llacuna va activar ahir els protocols corresponents i caldrà fer les proves escaients. Mentrestant, justament les proves de detecció ràpida fetes ahir entre els infants de segon i cinquè de primària de les aules que diumenge es va anunciar que s’havien de confinar pels positius de dos germans han anat donant nous contagis diagnosticats. Els resultats es van comunicant a poc a poc a les famílies.

Comentaris

Trending