Els alumnes de la Sagrada Família hauran de dur mascareta a classe “com a mínim” tot el setembre

Els pares i mares accepten a contracor i enutjats la mesura i admeten que la direcció de l’escola té molta por als contagis de coronavirus

Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes.
Una imatge d'arxiu de l'escola Sagrada Família, a Escaldes. ARXIU

La direcció de la Sagrada Família ha comunicat als pares i mares dels alumnes del centre que aquests hauran de dur mascareta a l’aula hagin o no passat el cribratge que aquests dies es realitza a la comunitat educativa. La mesura s’aplicarà “com a mínim” durant el mes de setembre, que servirà com una mena de quarantena.

La decisió es va comunicar aquest dijous a la tarda durant una reunió amb pares, mares i tutors d’alumnes, i aquests, els progenitors, no van tenir més remei que acceptar a contracor, però molt enutjats, la mesura dictada per la direcció de l’escola, tot lamentant que llavors no serveix de res fer passar als menors les proves serològiques i de detecció ràpida de la Covid que du a terme l’administració.

Pares i mares del centre escaldenc han assegurat que la direcció del centre “té molta por a possibles contagis” i que justifica la decisió amb el fet que formalment, per una qüestió d’intimitat i protecció de dades, no pot accedir a saber qui és negatiu o qui és positiu i pel motiu que sigui se salti, si fos el cas, les eventuals mesures que es dictin des de les autoritats sanitàries i educatives.

En principi, s’agafarien les setmanes de setembre en què el centre estigui en funcionament com una mena de quarantena i, si no hi ha cap anomalia, la intenció és que amb posterioritat es pugui permetre estar a la classe sense la protecció facial. Per ara no ha transcendit ni que a l’escola Janer ni al col·legi Sant Ermengol, que formen part del mateix grup, s’hagi adoptat la mateixa decisió. Més encara, la intenció ferma és que a l’aula no calgui la mascareta entre el grup convivent. De fet, per exemple al Sant Ermengol així s'ha explicat aquest dijous en les reunions que s'estan fent.

Comentaris (1)

Trending