El sector de l’oci nocturn no preveu obrir com a bars si han de respectar l’horari d’aquests

La demanda dels propietaris plantejava que poguessin aixecar la persiana a les vuit de la tarda i tancar, com a mínim, a mitja nit

L'entrada a la discoteca Kapital Andorra
L'entrada a la discoteca Kapital Andorra

Els propietaris de locals d’oci nocturn consideren que transformar temporalment els seus negocis en bars no servirà de res si han de competir amb aquests en la mateixa franja horària que tenen establerta. De fet, la demanda que es va traslladar als mandataris plantejava poder obrir més tard i tancar pels volts de les 12:00 de la nit perquè estan convençuts que d’una altra manera els clients no trepitjaran els seus negocis. A més, els entrevistats temen que, una vegada entri la iniciativa en vigor, Govern cancel·li els ajuts que estava oferint fins ara.  

“Després d’un any tancats no faré una inversió per omplir el local de taules i cafeteres. Si volgués tenir un pub ja hauria canviat la meva llicència i el tindria”, comenta la propietària de l’Eivissa Experience, Krystel Baliralo, mentre destaca que, ara per ara, el que més li preocupa és que aquesta mesura impulsada per Govern deixi sense efecte els decrets que van aprovar fa uns mesos perquè els locals d’oci nocturn no haguessin de pagar el lloguer ni la llum. “Ara mateix la gent vol córrer, però jo crec que no és el moment d’obrir el nostre sector. Prefereixo esperar que tothom estigui vacunat”, ha afegit.  

Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO.

Relacionat

La transformació en bar dels locals d’oci nocturn no serà possible fins dimecres que ve
 

En la mateixa línia s’ha pronunciat el gerent de les discoteques Monopol 80’s i Kapital Andorra, Carlos Nascimiento. Al seu entendre, obrir durant el mateix horari que els bars “no serveix per a res”. “La gent no es ficarà al meu local, que no té llum natural ni terrassa, si té altres opcions”, ha defensat. L’empresari ja compta amb el material necessari per habilitar els seus negocis i poder obrir com a bar amb totes les garanties, però, tot i això, ni s’ho planteja.  

Les condicions que va anunciar l’executiu per a la transformació temporal de les discoteques implicaven adequar el seu horari als dels bars, dotar d’una bona lluminositat el local, prohibir que els clients ballessin, eliminar la pista i col·locar taules i cadires i que la música complís una funció d’acompanyament ambiental. A més, només estarien autoritzades les begudes i menjar fred.  

Comentaris (1)

Trending