Queixes dels empresaris per la cancel·lació de diversos vols d’Andorra a Madrid

El director de l'EFA, Joan Tomàs, ha explicat que “la situació actual és millorable” i ha insistit en la importància d'un tercer vol després d'haver-se reunit amb Govern

Reunió dels membres de l'EFA amb el cap de Govern, Xavier Espot.
Reunió dels membres de l'EFA amb el cap de Govern, Xavier Espot. EFA

L’Empresa Familiar Andorrana ha mostrat el seu malestar per les cancel·lacions d’alguns vols entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i el de Madrid, que aquest any suposen 13 de les 111 operacions que s’han dut a terme. El director, Joan Tomàs, ha exposat que “tant nosaltres com el Govern creiem en aquesta infraestructura i cal millorar aquesta situació”. De fet, la col·laboració publicoprivada ha estat una de les qüestions que han tractat amb l’executiu en dues trobades amb el cap de l’executiu, Xavier Esport, i la ministra de Presidència, Economia, Habitatge i Treball, Conxita Marsol.

L’EFA no està massa contenta després de les cancel·lacions d’algun dels vols que connecten la infraestructura situada a Montferrer i Castellbó amb la de la capital d’Espanya. Tomàs ha volgut fer públiques les queixes per part de l’empresariat, tenint en compte l’aposta que en fan perquè l’aeroport pugui connectar Andorra no només amb Madrid, sinó amb altres destinacions com Palma o París. El director manifesta que “el Govern i l’EFA creiem en aquest projecte, però l’actual situació és millorable”. En el que portem de 2023 s’han cancel·lat una dotzena de vols.

El secretari d'Estat David Forné durant la compareixença en matèria de transports.

Relacionat

Govern aparca fins al gener el tercer vol a Madrid o qualsevol altra nova connexió aèria

L’empresariat considera important que hi hagi un tercer vol a Madrid que s’hauria de fer entre setmana. Una situació que el Govern ha aparcat com a mínim fins al gener, com qualsevol altra connexió. Precisament, aquesta és una de les qüestions que l’EFA ha tramès al cap de Govern, Xavier Espot, i a la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol amb la intenció de potenciar la col·laboració publicoprivada. Altres temes que l’EFA voldria poder participar són l’habitatge, l’energia o les infraestructures. En les trobades també s’ha parlat de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea i el fet de tenir la informació.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending