Govern aparca fins al gener el tercer vol a Madrid o qualsevol altra nova connexió aèria

Forné anuncia que durant el darrer trimestre d’aquest any es posarà en marxa l’estudi sobre un transport segregat a l’interior del país i assegura que no es preveu cap nova partida per aquest concepte en el pressupost per al 2024

El secretari d'Estat David Forné durant la compareixença en matèria de transports.
El secretari d'Estat David Forné durant la compareixença en matèria de transports. Toni Solanelles

Ara per ara, ni tercer vol a Madrid ni cap nova connexió aèria. A partir del gener que ve ja es veurà. El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha assegurat que hores d’ara, i més encara a partir del setembre, l’assessor del Govern en matèria aeronàutica està fent els contactes pertinents amb les companyies per avaluar possibilitats. I tot i deixar clar que de la comercialització se n’ocupa Andorra Turisme, Forné també ha estat rotund en assegurar que els recursos econòmics públics són limitats.

Forné ha afirmat que s’està fent tot un seguit de contactes “amb les empreses per avaluar noves connexions que es poden fer des de la Seu” i que “podrien ser altres destinacions” a banda de la de Madrid. El secretari d’Estat ha citat concretament Palma de Mallorca, París i Londres. I ha assegurat que el tercer vol a Madrid, un d’intersetmanal, no és incompatible amb la posada en marxa d’una altra connexió però “els recursos són limitats i hem d’escollir molt bé” perquè qualsevol nova freqüència, com que necessita de l’aportació pública, “té un cost molt elevat” per a les arques estatals. I ha donat a entendre que el sector privat no està per la labor de comprar bitllets de forma anticipada.

En tot cas, ha deixat clar David Forné que no hi haurà novetats a la pràctica, com a molt aviat, fins al gener del 2024 perquè, justament, per raons pressupostàries s’ha deixat qualssevol decisió per a l’exercici vinent. El pressupost del 2024, justament, no contemplarà cap partida en relació a un eventual transport segregat tipus tramvia o d’altra característica, perquè tots els escenaris estan oberts.

Preguntat per aquesta qüestió, el secretari d’Estat ha recordat que en la previsió pressupostària per aquest 2023 sí que hi havia una dotació que s’emprarà en el tram final de l’any per posar en marxa un estudi sobre la matèria i a partir d’aquí veure cap a on cal tirar. Per tenir clar, ha indicat Forné, “els costos que pot tenir una opció o una altra”. I tornant als vols encara ha tingut temps d’indicar que des de la cancel·lació d’un parell de viatges per raons tècniques de dubtosa justificació, “no hi ha hagut” cap nova incidència i “el servei s’està donant de forma adequada”.

Comentaris (1)

Trending