Ensisa va tancar la temporada passada amb un superàvit de gairebé cinc milions

Les sinergies amb EMAP tenien una previsió de dur-se a terme en cinc anys, però, tenint en compte els avenços actuals, s’espera poder-ho fer en dos

Un moment de la sessió de comú de Canillo.
Un moment de la sessió de comú de Canillo. Comú de Canillo

Durant la sessió de consell de comú de Canillo, el director general de SETAP365, David Hidalgo, ha presentat els resultats pressupostaris de NEVASA, ENSISA, i també del nou hòlding. En aquest darrer cas, únicament s’ha pogut parar de l’1 de gener fins al 30 d’abril, tenint en compte la seva data de creació. Pel que fa a Ensisa, ha tingut un superàvit de gairebé cinc milions d’euros. El que sí que s’ha valorat positivament ha estat la integració i les sinergies entre les dues entitats que la componen, que s’espera que es pugui dur a terme en dues temporades, i no en cinc anys com es preveia.

Després de l’afectació important que va tenir la Covid-19 en l’activitat i, per tant, en els comptes d’Ensisa, aquesta darrera temporada ha estat força positiva. S’ha passat de 12 milions de pèrdues, a obtenir un superàvit de 4,8 milions. De fet, la societat va tenir uns ingressos de 44,9 milions d’euros, que és una xifra que Hidalgo ha remarcat com a “excel·lent”. De fet, aquesta quantitat prové majoritàriament dels forfets i l’esquí, degut al fet que la restauració, a principis del 2022, encara va tenir algunes restriccions que van fer difícil el seu funcionament normal. Com a punt clau, però, Hidalgo ha assenyalat que es va tenir una activitat habitual, però amb menys recursos. Únicament es va tenir el 85% de la plantilla que es correspon amb una temporada corrent, ja que les previsions es van fer amb reserves.

 D’altra banda, i pel que fa als 14 euros de beneficis de Setap365, Hidalgo ha explicat que, a nivell econòmic, es tracta d’un resultat que únicament es donarà a l’inici del hòlding, i que l’any vinent es podrà fer un balanç més acurat. Malgrat això, també ha fet un repàs de les sinergies i la integració d’EMAP i ENSISA, que s’ha anat treballant darrerament. Entre elles, ha destacat el fet que hi ha una única direcció d’esquí, la unificació de gestions de restauració o les polítiques internes de Recursos Humans. Tot això, amb altres accions, haurien de permetre “començar a funcionar com una única entitat”. A més, ha assenyalat que, pel que fa al procés general, es podrà ser més ràpid del que s’esperava. Per tant, la fusió passaria a estar completa en dues temporades, i no pas en cinc anys.

Pel que fa als objectius de futur, més enllà de la integració de les dues societats, Hidalgo ha remarcat l’augment del 10% del preu mitjà. La ràtio és actualment de 32 euros per persona, i s’espera poder incrementar-la fins a 35 durant aquesta temporada. A més, es té pendent diverses instal·lacions per continuar treballant amb l’eficiència energètica, com una inversió en plaques fotovoltaiques, que ja s’han instal·lat aquest any en alguns punts. També s’ha format els treballadors perquè tinguin en compte petites accions que es poden fer per tal de fer un canvi en els hàbits i els costums pel que fa a l’energia.

PUNT D’ATENCIÓ EN LA CONSTRUCCIÓ

Durant la sessió de consell de comú també s’ha exposat l’execució pressupostària del tercer trimestre del 2022. D’una banda, els ingressos són superiors a les despeses, sent els primers de 17,9 milions d’euros. Com a resultat, s’obté un superàvit de 7,8 milions d’euros. A més, s’ha destacat el fet que s’ha ingressat el préstec per al Palau de gel, que és de 4,3 milions d’euros. Malgrat això, el punt de mira s’ha posat, com sempre, en els ingressos de la construcció, que són els principals que obté el comú.

Els consellers de la minoria, Albert Torres i Dolors Cabot, han insistit en el fet que s’ha de fer una reflexió i que s’ha de tenir en compte de cara al pressupost de l’any vinent. “Demanem que siguin curosos i que no es basin tots els ingressos en això”, ha apuntat Cabot. A més, s’ha demanat que es faci una revisió a la baixa, “s’ha de fer caixa per possibles situacions eventuals que es puguin tenir”. Per la seva banda, la majoria ha assenyalat que s’està treballant en els estudis de càrrega que s’ha encomanat des del Govern i que, de cara  a l’any vinent, s’haurà de pressupostar, evidentment, menys que aquest any.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending