Preocupació per l’hivern entre gestors immobiliaris que tracten allotjament de temporada

La incertesa del coronavirus porta a pràcticament zero la demanda que en altres temps a aquestes altures d’any ja es començava a notar

Si l'estiu és incert, l'hivern és tota una incògnita.
Si l'estiu és incert, l'hivern és tota una incògnita. ARXIU

Si les reserves hoteleres d’agost estan a només el 30%, la demanda per contractar, per llogar, habitatges de temporada encarats a l’hivern encara és més irrisòria. Gestors immobiliaris que, entre altres coses, i en alguns casos sobretot, es dediquen a gestionar edificis encarats especialment al turisme d’esquí asseguren que les operacions fetes hores d’ara són pràcticament nul·les. I no només són les operacions tancades, és fins i tot el pobre interès que han notat.

Les fonts consultades han assegurat que aquesta altura de l’any, sobretot aquells que són habituals dels hiverns i que enllacen temporada rere temporada, ja havien mostrat interès en reservar, per exemple, l’habitatge que havien ocupat la temporada hivernal precedent. En alguns casos, fins i tot, ja havien tancat la contractació de l’apartament pels mesos que correspongués. No és, però, el cas d’aquest estiu. La incertesa provocada a tots nivells pel coronavirus ho està engegant, per ara, tot a rodar.

Si els darrers temps ja s’havia notat un increment de l’efecte d’última hora, sembla evident que ara la situació encara anirà a més. El panorama canviant, ara per ara a nivell sanitari, té aquestes conseqüències. Però també caldrà veure l’impacte econòmic que tot plegat acabi comportant. És aviat i les previsions sanitàries en vista a la tardor no són molt encoratjadores, però la preocupació és més que evident.

Comentaris (5)

Trending