El Pla Estratègic de Comerç es reformula per adaptar-se a la postpandèmia

La Covid-19 ha canviat la forma de relació entre comerç i client i les eines que s’utilitzen i es volen que es reflecteixin en les línies d’actuació per potenciar el sector

Interior d'un comerç.
Interior d'un comerç.

La pandèmia ha deixat desfasat el pla que l’executiu va dissenyar per enfortir i potenciar el comerç i s’ha hagut de refer i adaptar a les noves necessitats. Ara, es torna a iniciar el procés per presentar a les parts implicades i començar a treballar amb les accions que es poden aplicar de forma més immediata.

Des que el mes de gener es va presentar el Pla Estratègic de Comerç, no se n’ha tornat a sentir a parlar d’ell ni s’ha vist cap acció. La raó, com ha indicat el ministre de Presidència, economia i empresa, Jordi Gallardo, “ha tingut una revisió perquè és un pla de comerç que es va començar a fer abans de la Covid i, el que és una evidència, és que la pandèmia ha canviat moltes coses, amb una afectació important al comerç”. És per aquest motiu que “vam encarregar una revisió i una adaptació” perquè reflectís “la nova manera de relacionar-se client-comerç i les eines que utilitzen actualment els comerços”.

Presentació del Pla Estratègic de Comerç.

Relacionat

L’atenció al públic i la manca de personal, principals problemes del comerç andorrà

En aquest sentit, el ministre ha avançat que ara a la tardor, a partir de setembre, “serà explicar-ho, compartir-ho i començar amb algunes de les actuacions que es poden fer a curt termeni”, conjuntament amb el sector. Sense concretar-les, sí que ha avançat que aquestes mesures van encaminades a “crear espais de reflexió, dinàmiques de treball i algunes accions concretes per fer que el comerç, ja de per si, tingui un posicionament en el nostre model de país per atreure els turistes”.

De fet, la crisi sanitària també ha fet canviar el sentiment del sector de la situació en què es troba. El medi ambient ha guanyat terreny i les compres han caigut en l’ordre de prioritat per visitar el país. “Ara mateix i de manera generalitzada, la sensació és que l’oferta comercial no s’està utilitzant com una palanca important”, ha apuntat Gallardo. Un punt en què es troba el sector i que l’executiu ha recollit amb la voluntat que “les accions que proposem serveixin per visualitzar el comerç i que aquest continuï sent una palanca” per atraure turisme al país.

Etiquetes

Comentaris

Trending