L’ocupació hotelera no va arribar ni al 30% la setmana passada

De dilluns a divendres els clients van ser escassos i només dissabte i diumenge van permetre tenir xifres “acceptables”

Rètol d'un dels hotels d'Andorra la Vella.
Rètol d'un dels hotels d'Andorra la Vella. Altaveu

L’ocupació hotelera de la setmana passada no va arribar ni al 30%. Així es desprèn de les dades facilitades pel sector, que admet que van ser uns números “molt baixos”. De fet, ínfims quan es parla de les xifres entre dilluns i divendres i amb un lleuger repunt per dissabte i diumenge. Els establiments continuen molt pendents de les decisions que es puguin prendre a països veïns.

Entre el 19 i el 25 d’octubre, l’ocupació mitjana va ser del 29,49%, arrossegada a la baixa per les dades dels dies laborables. Així s’ha explicat des de la Unió Hotelera. Des del sector s’indica que, ja el cap de setmana, “va ser més correcta.

Per zones, les parròquies centrals van ser les que millors xifres van tenir, amb un 40,54% a Andorra la Vella i un 39% a Escaldes. En canvi, més fluixa va ser l’ocupació a altres parts del Principat: Valls d’Orient (15,38%), Valls del Nord (24,88%) i Sant Julià (25,03%).

Pel que fa a la nacionalitat dels clients, la majoria provenen d’Espanya (64%). El segon origen en importància segueix sent, amb un 28%, França. Justament, de les decisions que es puguin prendre a aquests dos països, tot admetent que “ens marcaran les pròximes setmanes”.

Etiquetes

Comentaris

Trending