Malestar amb una notaria que cobra les feines per avançat si es vol concertar cita

Les dificultats econòmiques per la Covid i l’excés de feina en alguns sectors econòmics i empresarials haurien portat en alguns casos a adoptar mecanismes molt qüestionables

Actualment hi ha tres notaries operatives al país.
Actualment hi ha tres notaries operatives al país. ARXIU

“Una vegada estigui fet l’ingrés prego que ens faci arribar els comprovants bancaris per correu electrònic i nosaltres la trucarem per donar dia i hora.” Aquest és un fragment d’un dels missatges que s’envien des d’una notaria del país quan s’hi contacta per establir cita prèvia i poder acudir a dur a terme qualsevol tràmit que requereixi l’assistència d’un fedatari públic. El requisit està causant un notable malestar entre clients. Fins i tot clients amb un cert bagatge en la relació amb el despatx.

Les dificultats econòmiques que es preveuen de la Covid -evitar impagaments, vaja- i l’excés de feina en alguns sectors de l’activitat empresarial estan fent que determinades companyies o despatxos professionals adoptin mecanismes que són molt qüestionables, fins i tot podrien arribar a topar amb la legalitat. En tot cas, algunes de les persones a qui se’ls ha demanat el requisit ho han trobat abusiu. No es tracta d’un avenç de fons o una provisió, no.

“Una vegada estigui fet l’ingrés prego que ens faci arribar els comprovants bancaris per correu electrònic i nosaltres la trucarem per donar dia i hora”, es deixa clar en les comunicacions que s'envien a eventuals clients que volen concertar cita

Segons fonts que s’han trobat amb el cas, el que es demana és la satisfacció total dels honoraris amb la inclusió, fins i tot, de la part corresponent als impostos en el cas que es tracti d’una operació d’aquesta naturalesa. És a dir, en el cas que es tracti d’una transacció immobiliària en la qual cal abonar uns determinats impostos. Si no se salden els compromisos econòmics primer, no hi ha cita.

“És una demanda manifestament abusiva”, han indicat algunes fonts, que han posat el cas que na cosa és concertar una cita i l’altra abonar el cost d’una operació -amb el tràmit corresponent- que pot ser que s’acabi avortant pel motiu que sigui. “On s’és vist que s’hagi d’abonar totalment una feina per avançat solament pel fet de voler concertar una hora”, han insistit les fonts.

Almenys informalment, de la situació n’estaria al corrent la Cambra de Notaris. Ara mateix, però, són tres despatxos els que treballen. I a ple rendiment. Amb la qual cosa no s’estan per enfrontaments entre ells, malgrat que dos dels fedataris públics no tinguin cap mena d’intenció de cobrar per avançat i el tercer estigui duent a terme una pràctica que amb la boca petita i de portes endins, els que no ho fan no ho troben gens decorós. Com a mínim, això.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending