Jover espera que el PS doni suport a la llei d'adhesió a l'FMI

El ministre replica al partit socialdemòcrata assegurant que en cap moment va faltar a la veritat sobre el cost de formar-hi part

Comentaris

Seu del Fons Monetari Internacional.
Seu del Fons Monetari Internacional. Altaveu

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover espera que el Partit Socialdemòcrata (PS) doni suport a la llei d'adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) que ha aprovat aquest dimecres el consell de ministres. Jover ha de comparèixer aquest dijous a la comissió legislativa de finances i pressupost del Consell General per presentar la llei.

Jover ha argumentat que un acord com el de l'adhesió a l'FMI ha de comptar amb el suport de tots els grups del Consell General, fins i tot del socialdemòcrata. "Poder entrar a formar part d'aquest organisme com el pais número 190 mereix aquest gest de generositat", ha opinat el ministre. El PS va exposar en una roda de premsa que Jover mentia en relació al cost de l'adhesió. "No és cert que jo hagi faltat a la veritat", ha contestat.

L'FMI va comunicar a finals del mes passat quin és l’import de la quota que correspon a Andorra per esdevenir membre. Són 101,6 milions d’euros que en cap cas, va manifestar el ministre de Finances, Eric Jover, s’hauria d’abonar en l’import total i que suposaria per a Andorra únicament haver de satisfer una quota de 4.677 euros en concepte de cost financer i tenir bloquejats 266.500 euros en comptes al país.

Segons el Govern formar part de l'FMI aporta una sèrie de beneficis, entre els quals l’assistència tècnica i formacions en temàtiques com poden ser la supervisió financera o la lluita contra el blanqueig;  o la millora de la reputació a l’incorporar-se a una institució internacional de prestigi.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending