L’IPC segueix estancat per culpa de la crisi del coronavirus

Al maig, va caure una dècima, impulsat per una nova davallada del cost dels carburants que no arriba a compensar l’alça dels productes d’alimentació, especialment els frescos

Productes d'alimentació d'un centre comercial.
Productes d'alimentació d'un centre comercial.

L’Índex de Preus al Consum (IPC) continua en una tendència moderada, provocada en gran part per la crisi del coronavirus. Al maig, va baixar una dècima, fet que situa l’acumulada en els darrers dotze mesos també en un -0,1%. La davallada del cost dels carburants es compensa per l’alça dels productes frescos i d’alimentació i del grup de béns i serveis domèstics.

Així ho indiquen les dades fetes públiques des del departament d’Estadística del Govern. L’IPC va caure al maig un 0,1% en comparació a l’increment de dues dècimes registrat un any abans. En aquest punt, influeixen la pujada dels productes del grup de béns i serveis diversos (+0,4%) com ara les assegurances i en canvi el cost a la baixa del grup d’esbarjo, espectacles i cultura (-1,4%).

Al maig va continuar caient el preu dels productes petroliers. El descens va ser de l’1,8% que situa la variació des del mateix mes del 2019 en un 15,9%. En canvi, segueix la tendència a l’alça dels productes frescos: un 0,4% mensual per a una evolució anual del 5,6%.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending