L’inici de la Setmana Santa ajuda a recuperar tímidament les ocupacions hoteleres

Entre el 4 i el 10 d’abril, la mitjana de clientela als establiments del país es va situar en un 53,60%, dada similar a les registrades el 2019

Rètol d'un dels hotels del país.
Rètol d'un dels hotels del país. T. S.

L’inici de la Setmana Santa ha permès una tímida recuperació de les ocupacions hoteleres, després d’un març on segons passaven els dies anaven a la baixa. Aquesta s’hauria situat entre el 4 i el 10 d’abril en un 53,60%. Es tracta, segons la Unió Hotelera, de dades similars a les registrades en les mateixes dates del 2019.

Així es desprèn de la informació que ha fet pública la patronal del sector. Al llarg el març, els clients que pernoctaven als hotels havien anat baixant a poc a poc. El punt més reduït es va detectar entre el 28 de març i el 3 d’abril. Llavors, l’ocupació mitjana setmanal es va quedar en un 31,65%.

Les empreses van admetre llavors una certa preocupació per aquesta davallada. Més forta del que es preveia. En part, s’atribuïa a l’escalada de preus en productes bàsics com l’alimentació o els carburants arran de l’esclat de la guerra a Ucraïna. Ara, les dades han millorat.

Entre el 4 i el 10 d’abril, coincidint amb els primers dies de Setmana Santa, l’ocupació va créixer fins al 53,60%. És a dir, gairebé 22 punts més. “Aquestes xifres són similars a les mateixes dades de l’any 2019”, s’ha apuntat des de la patronal.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending