L’increment de la inversió obligatòria no frenarà les residències passives

Des de l'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals s'assenyala que la gent que vol establir-se el país disposa de més dels 600.000 euros establerts

Habitatges a Andorra la Vella.
Habitatges a Andorra la Vella.

Andorra continua sent atractiva per als inversors i una mostra ben clara és que l’increment de la quantitat mínima d’inversió per obtenir la residència passiva no suposa cap fre. Això és el què han notat els assessors fiscals. Si abans la quantitat que s’havia de desembutxacar era de 400.000 euros, amb la Llei d’economia digital, la xifra s’eleva a 600.000.

La Llei d’economia digital va entrar en vigor el passat 1 de desembre i, segons Govern s’han rebut una quarantena de sol·licituds de residències passives. Segons el vicepresident de l’Associació d’Assessors Tributaris i Fiscals, Marc Vilallonga, de moment, no s’ha produït cap fre a l’hora de sol·licitar la residència passiva i fer una inversió de 600.000 euros. La gran majoria dels casos s’adquireix un habitatge. “Ningú ve amb els diners justos, sinó que arriba amb una quantitat bastant superior”, ha puntualitzat. Remarca que l’objectiu de la llei era pujar el nivell de resident passiu i que tingui un alt nivell de recursos. Fins i tot, apunta que a les persones que els ha agafat just en el període de la tramitació del text han acabat acceptant invertir més.

Entre els perfils que decideixen establir-se al país, Vilallonga ha dit que s’ha notat un increment de residents espanyols que marxen de l’alta fiscalitat i atrets per l’andorrana. Assegura que també hi ha cada vegada més francesos, sobretot “youtubers que estaven a Dubai, s’han cansat de l’entorn i han vingut cap a Andorra com d’altres creadors de continguts”. Inversors provinents dels Països Baixos també són els que escullen Andorra per venir.

Vista general de la capital amb moltes grues.

Relacionat

Una quarantena de sol·licituds de residències passives tot i l’increment d’inversió obligada

Els youtubers, però, no són els únics que decideixen establir-se fiscalment al país. Segons Vilallonga, els que es dediquen al món de les criptomònades també és un perfil que s’ha anat incrementant. En canvi, pel que fa als esportistes, després de l’arribada massiva de fa uns anys, “el degoteig ja no és constant”, ha subratllat.

Per a l’assessor fiscal, “el sector de l’habitatge de luxe no s’aturarà, malgrat que hi pugui haver una nova crisi immobiliària amb el continu augment dels tipus d’interès”.

Sobre el fet que les empreses que es vulguin establir hagin de pagar 60.000 euros en lloc dels 15.000, de moment, diu, “tampoc ha provocat un fre”.

Comentaris (10)

Trending