Una quarantena de sol·licituds de residències passives tot i l’increment d’inversió obligada

Govern ha aprovat una quota de 600 autoritzacions de rediència sense treball perquè l'actual s'estava a punt d'esgotar

Vista general de la capital amb moltes grues.
Vista general de la capital amb moltes grues.

El passat 1 de desembre es va aprovar la Llei d’economia digital, que estableix un increment de la inversió obligatòria passant dels 400.000 a 600.000 euros per les persones que vulguin obtenir la residència passiva. El ministre de Finances i portaveu en funcions, César Marquina, ha explicat que des de l’entrada en vigor del text s’han rebut una quarantena de sol·licituds.

El Consell de Ministres ha aprovat una nova quota de 600 permisos de residència sense treball. Es tracta d’una renovació del contingent ja existent que data del 2020 i que, segons Marquina s’està a punt d’esgotar i, per aquest motiu, “era necessari renovar-la”.

Sobre el fre que podria suposar l’increment del dipòsit d’inversió per obtenir la residència passiva, Marquina ha dit que encara és difícil d’estimar, tenint en compte que la llei es va aprovar el passat 1 de desembre i estableix ara una inversió de 600.000 euros enlloc dels 400.000 que es demanaven abans. De moment, diu, s’han rebut una quarantena de sol·licituds, algunes de les quals han estat de l’àmbit de la projecció internacional o cultural.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending